Röllin taika pysyy

Alun perin Pikku Kakkosesta tutuksi tullut Rölli on seikkaillut kahdessa pitkässä elokuvassa, yhdessä animaatiossa ja tietenkin tv-sarjassa. Nyt Rölli seikkailee taas valkokankaalla ja itse Röllinä on hahmon isä, Allu Tuppurainen.

Kotimaa
Rölli ja kultainen avain
MRP Production

Röllin synty ajoittuu noin 30 vuoden taakse, vuoteen 1985. Silloin tuli ulos ensimmäinen Rölli- kasetti. Pikku Kakkosessa Rölli seikkaili monta vuotta ja sarjasta on nähty uusintakierroksiakin. Tuppurainen kertoo, että idea ja hahmo alkoivat pulpahdella esiin eikä hän tietoisesti ainakaan tarinoihin halunnut mitään sanomaa laittaa.

- Tuli vaan tarve sanoa jotakin, ehkäpä sitä jotenkin puhdisti jopa itseään, pohtii Tuppurainen.

Allu Tuppurainen kertoo, että Röllin seikkailuissa on paljonkin tapahtumia ja asioita, jotka liittyvät Tuppuraisen omaan lapsuuteen, kuten esimerkiksi pelot.

Havukka-ahon ajattelijan jäljillä

Tuppurainen kuvaa Rölliä eräänlaiseksi narrihahmoksi. Se voi puhua mitä sylki suuhun tuo, mutta kuulija ja katsoja ei koskaan tiedä, onko se tosissaan. Vastuu jää kuulijalle, naurahtaa Tuppurainen.

Röllissä on jotakin samaa kuin Veikko Huovisen tutussa hahmossa Havukka-ahon ajattelijassa Konsta Pylkkäsessä. Allu Tuppurainen sanoo koulupoikana lukeneensa Pylkkäsen seikkailut hyvinkin tarkoin.

- Kyllähän siinä Röllissä jotakin samaa on. Samanlainen äijänkäppänä ja pohtii maailmanmenoa, myöntää Tuppurainen.

"Mennään metsään"

Luonto on Röllille erittäin tärkeä. Peikko seikkailee tv-sarjassa ihan oikeassa ulkoilmassa eikä moni katsoja varmaankaan osaisi ajatella Rölliä studion tiloissa. Kun tv-sarjaa aikoinaan ryhdyttiin tekemään, halusi Tuppurainen ehdottomasti, että sarja kuvataan ulkona.

- Mennään metsään! sanoin niille. Oikein anelin sitä ja onneksi niin tehtiin. Minulla oli jo heti alusta pitäen vahvana se näkemys, että studiossa ei Rölliä kuvata, muistelee Tuppurainen.

Rölli neljättä kertaa valkokankaalle

Rölli ja kultainen avain saa ensi-iltansa helmikuun ensimmäisenä päivänä. Allu Tuppurainen on elokuvassa itseoikeutetusti Rölli. Elokuvan on ohjannut Taavi Vartia ja sitä on kuvattu Turussa ja Alahärmän Powerparkissa Rölli-kylässä. Kun Tuppuraiselta kysyy miltä tulevaisuus Röllin suhteen näyttää, on vastaus arvoituksellinen.

- En osaa kyllä sanoa yhtään...Vartia vähän kyllä vihjaisi, että siellä neuvotteluja käydään jostakin. Hän sanoi minulle leikillään, että ehkä sullekin löytyy jotain hommia! virnuilee Tuppurainen.