Minun Selkämereni - kerro oma tarinasi

Selkämeren kansallispuisto täyttää kesällä kaksi vuotta. Selkämereen liittyviä tarinoita haetaan kirjoituskilpailulla.

Kuva: Metsähallitus / Aleksi Malinen

Metsähallitus yhteistyökumppaneineen aloittaa kirjoituskilpailun Selkämerestä. Minun Selkämereni -kirjoituskilpailussa kerätään Selkämereen liittyviä omakohtaisia muistoja, kokemuksia ja elämyksiä.

Kilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio ja tuomareina ovat kirjailijat Pirkko Saisio ja Tapio Koivukari, joille kaikille Selkämeri on läheinen ja merkityksellinen paikka.

- Omiin runoihini isokoskelo, harmaahaikara, meriharakka, kivitasku, rantasipi ja lukemattomat muut Selkämeren saaristossa viihtyvät linnut ovat lennähtäneet kuin itsestään. Juuri sellainen on Selkämeri kirjoittajalle: kuin itsestään se tarjoilee inspiroivia aiheita, merkityksiä, symboleja ja kuvia, kertoo Jenni Haukio.

Selkämeren kansallispuiston ensimmäinen kävijätutkimus tehtiin viime kesänä.

- Huomasimme, että valtaosa kansallispuiston nykyisistä kävijöistä on paikkakuntalaisia, jotka veneilevät ja retkeilevät alueella hyvin uskollisesti. Meitä alkoi kiinnostaa mikä Selkämeressä ihmisiin vetoaa, sanoo puistonjohtaja Hanna Ylitalo Metsähallituksesta.

Selkämeren kansallispuisto täyttää kesällä kaksi vuotta.

Kilpailun järjestävät Metsähallitus ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma, Satakunnan Museo, Satakuntaliitto, Varsinais-Suomen liitto yhteistyössä Yleisradion kanssa.