Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Eerola: Puukotus toimii mainoksena kirjalle

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola pitää mahdollisena, että kirjan julkistamistilaisuudessa Jyväskylässä sattunut välikohtaus järjestettiin tarkoituksella. Kansanedustaja ottaa esimerkiksi Mainilan laukaukset. Kirjan kirjoittaja pitää vihjausta törkeänä.

Juho Eerola. Kuva: Yle

Jyväskylän kaupunginkirjastossa keskiviikkona tapahtunut välikohtaus saattoi olla järjestetty, vihjaa perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Juho Eerola.

Kirjastossa oli meneillään Äärioikeisto Suomessa -kirjan julkistamistilaisuus, kun paikalle pyrki joukko patriooteiksi itseään kutsuvia miehiä. Kun miehiä ei päästetty sisään, syntyi yhteenotto, jossa yhtä henkilöä puukotettiin.

Eerolan mielestä tapahtunut saattaa liittyä kirjan kirjoittajiin Li Anderssoniin (vas.) ja Dan Koivulaaksoon (vas.).

- Aina kun Li Anderssonin ja Dan Koivulaakson kirjaa jossain esitellään, tämä sama oikeistoporukka iskee paikalle. Eivät he minnekään muualle ole iskeneet. Kaikki on tässä maailmassa mahdollista. Oli se sitten järjestettyä tai ei, tällainen tapahtuma on todella hyvää mainosta kirjalle, Eerola sanoo.

- Olen joulun jälkeen kahlannut parikin kirjaa, joissa käsitellään äärivasemmiston valtapyrkimyksiä Euroopassa toisen maailmansodan jälkeen. Useissa Euroopan maissa pyrittiin keinoja kaihtamatta vaikuttamaan vallitsevaan poliittiseen käytäntöön. Yksi keinoista oli se, että poliittinen vastustaja lavastettiin eri tavoin syylliseksi, Eerola perustelee ja ottaa yhdeksi esimerkiksi Mainilan laukaukset.

Itse välikohtauksen ja väkivallan käytön Eerola tuomitsee jyrkästi.

Aiemmilla tapahtumilla Eerola ilmeisesti viittaa viime heinäkuussa Oulussa sattuneeseen kaasuiskuun, joka tehtiin vasemmistolaisten ryhmien keskustelutilaisuuteen. Dan Koivulaakso sai tuolloin kaasua kasvoilleen. Nykyään Koivulaakso istuu Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Turun kaupunginvaltuustossa istuva Li Andersson ihmettelee Eerolan puheita. Andersson kertoo, että kirja on ollut jo pitkään esillä, mutta vastaavia hyökkäyksiä ei ole sattunut.

Anderssonin mukaan kirja ei heinäkuun kaasuiskun aikaan ollut edes valmis.

- Eerolan kommentti on täysin paikkansapitämätön ja oikeastaan aika törkeäkin, Andersson sanoo.

Tekstiä on muokattu. Aiemmin jutussa kerrottiin puukotuksen sattuneen tiistaina. Puukotus sattui keskiviikkona.

.
.