1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Kumpi on häirikkö, ihminen vai petoeläin?

Suoran linjan häirikkösusia koskevassa keskustelussa moni on sitä mieltä, että päätös pihapiireihin tulevien susien kaatamisesta pitäisi voida tehdä paikallistasolla. Keskustelussa on herätetty myös kysymys siitä, kumpi on häirikkö, ihminen vai susi. Mitä mieltä sinä olet? Onko häirikkö sittenkin ihminen?

Osallistu
Susi riistakameran kuvassa.
Antti Eskelinen

Nimimerkki Häirikköihminen toteaa Suoran linjan susikeskustelussa näin:

- Ihminen on paljon vaarallisempi kuin ne vähät jäljellä olevat sudet.

Hän saa tukea Suden "naapurissa" elävältä.

- Kyllä ihminen on vieraantunut luonnosta! Heti saa susi häirikkö-nimen, jos sattuu joku ihminen sen näkemään. Osa suomalaisista haluaa suden hävittää kokonaan. Sitä ei tule sallia. Olen tyytyväinen, että salametsästykseen puututaan nykyään tehokkaammin.

Susista keskustellaan Ajantasassa maanantaina

Iso osa keskustelijoista on kuitenkin sitä mieltä, että pihapiireihin tulevien petojen kaataminen pitäisi olla helpompaa ja päätös pitäisi voida tehdä paikallistasolla.

- Paikallistasolle päätökset susista, niillä se tieto on häiriköistä. Turha niitä on Brysselissä päättää, toteaa Hge.

Myös maa- ja metsätalousministeriö on huolestunut susien aiheuttamista haitoista ja suurpetojen metsästykseen liittyvistä laittomuuksista sekä kielteisistä asenteista. Se käynnistää ensi kuussa ulkopuolisen arvioinnin Suomen suurpetopolitiikasta.

Mitä mieltä sinä olet? Onko Suomessa suurpetoja liikaa? Onko suurpetojen suojelu tarpeellista?

Keskustelua jatketaan Radio Suomessa Ajantasan Suora linjassa maanantaina 04.02. 2012 klo10.03. Tämän nettikeskustelun kommentteja tullaan käyttämään myös radiokeskustelussa.

Asiantuntijana studiossa on maa- ja metsätalousministeriön ylitarkastaja Janne Pitkänen. Ohjelman toimittaa Niina Honka.

Lue seuraavaksi