1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ketsuppifani odottaa jo koulun alkamista

Tulevat ekaluokkalaiset ilmoittautuvat kouluun lähiviikkojen aikana. Kotkan Tiutisen koulun esikoululainen Wilma Huopainen odottaa jo jännittyneenä oikean koulun alkamista.

Kuva: Mirjam Tahkokorpi / Yle

Ensi syksynä koulu-uransa aloittavat ilmoittautuvat tulevaan opinahjoonsa lähiviikkojen aikana. Kotkan Tiutisen koulun eskarilaisella Wilma Huopaisella kouluun ilmoittautuminen on edessään ensi viikon tiistaina.

- Kivalta tuntuu, vähän jännittää, Wilma kertoo.

Tiutisen koulu on Wilmalle jo entuudestaan tuttu, sillä hän aloitti esikoulun viime syksynä. Ensimmäiselle luokalle pääseminen tarkoittaa sitä, että Wilma saa todistuksen ensimmäistä kertaa, mitä hän onkin jo odottanut. Esikoulusta ensimmäiselle luokalle siirtyminen tarkoittaa myös muita muutoksia.

- Koululaiset harjoittelevat yleensä matematiikkaa, kun me leikimme. Siellä tulee myös äidinkieli ja me ei tehdä vielä äidinkieltä. Ekaluokkalaiset ovat juuri saaneet äidinkielen vihkot, joihin kirjoitetaan kirjaimia, Wilma kertoo.

Wilma on päässyt seuraamaan koululaisten arkea sivusta, sillä hän käy esikoulua samassa luokassa eka- ja tokaluokkalaisten kanssa. Uusia asioita on tarttunut korvaan koululaisten opetuksesta.

- Olen oppinut, että kun neljään lisätään viisi, se tekee yhdeksän.

Esikoululainen on myös oppinut kirjoittamaan muutamia sanoja oman nimensä lisäksi.

- Muna, matto, marsu, mustikka ja mansikka, Wilma luettelee.

Wilma tunnustautuu ketsupin ystäväksi. Tämän takia hän kertoo saaneensa uuden lempinimen.

- Aina kun menen syömään, minua kutsutaan tomaatiksi, koska syön ketsuppia eniten. Meillä oli ruokana makaronilaatikkoa ja laitoin tämän verran ketsuppia, Wilma sanoo ja näyttää käsillään isoa kekoa.

Esikoululainen odottaa ensi syksynä alkavalta lukuvuodelta varsinkin ympäristötiedon tunteja, koska siellä oppii luonnontieteen asioita.