1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kirjailija ihmettelee poliisin tietoja Jyväskylän välikohtauksesta

Dan Koivulaakson mukaan keskustelutilaisuuteen sisään pyrkineen seurueen pysäyttämiseen osallistuneilla henkilöillä ei ollut aseita käytössään. Lisää aiheesta: A-studio: Stream, TV1 klo 21.

Kotimaan uutiset

Äärioikeisto Suomessa -kirjan kirjoittajiin kuuluva Dan Koivulaakso ihmettelee, mihin poliisi perustaa tietonsa siitä, että molemmilla osapuolilla oli vahingoittamisvälineitä Jyväskylän keskiviikkoisessa kirjastokahakassa.

Koivulaakson mukaan tilaisuuden järjestäjät ovat kertoneet hänelle, että tilaisuuteen sisään pyrkineen ryhmän pysäyttämiseen osallistuneilla henkilöillä ei ollut aseita käytössään.

Poliisi kertoi aiemmin perjantaina, että molemmat osapuolet olivat varustautuneet toisen vahingoittamiseen soveltuvilla välineillä. Poliisi ei halua toistaiseksi tarkentaa, millaisista välineistä oli kyse.

- En osaa sanoa, mihin poliisi pohjaa nämä väitteensä. Olen yrittänyt soittaa poliisille, mutta he eivät vastaa soittoihini tai soittopyyntöihini.

Koivulaakson mielestä on ollut hyvä, että kirjatilaisuuden järjestäjät olivat varautuneet äärioikeiston iskuun kirjastossa.

- Tilaisuuden järjestäjät ovat toimineet esimerkillisesti kun he ovat estäneet aseistetun ryhmän pääsyn sisään saliin. Siellä oli ihmisiä ovella, koska oli tietty uhkakuva olemassa. Tämähän vain osoittaa, että hyvä, että olivat ovella.

Lisää Dan Koivulaakson ajatuksia perjantai-illan A-studio: Streamissa TV1:llä kello 21.00. Studiossa ovat vieraina kansanedustajat Annika Saarikko (kesk.), Heikki Autto (kok.) ja Silvia Modig (vas.).

Lue seuraavaksi