Poliisi epäilee: Espoon surmissa taustalla mustasukkaisuus

Molemmat uhrit olivat espoolaisia. Naispuolinen uhri oli syntynyt vuonna 1995 ja miespuolinen uhri vuonna 1991. Surmasta epäilty tamperelaismies ja uhri olivat tunteneet toisensa jo jonkin aikaa.

Kotimaa
Poliisin eristämä alue -teippi asunnon oven edessä Kauklahdessa Espoossa 3. helmikuuta.
Poliisin eristämä alue -teippi asunnon oven edessä Kauklahdessa Espoossa 3. helmikuuta. Poliisi sai aamuneljän jälkeen tiedon epäillystä henkirikoksesta asunnossa.Mikko Stig / Lehtikuva

Poliisi on edistynyt Espoon Kauklahdessa viime viikonloppuna sattuneen henkirikoksen tutkinnassa. Surmien syyksi epäillään mustasukkaisuutta. Poliisi kuitenkin korostaa, että motiivi ei ole vielä täysin varma.

- Ilmeisesti jonkinnäköinen mustasukkaisuus on aiheuttanut teon, sanoo rikoskomisario Rauli Salonen Espoon poliisin väkivaltarikosyksiköstä.

Poliisi löysi vuonna -95 syntyneen naisen ja vuonna -91 syntyneen miehen surmattuina asunnosta Kauklahdesta sunnuntaina aamuyöllä. Asunto kuului surmatulle miehelle.

Poliisin tietojen asunnossa oli surmayönä paikalla neljä henkilöä: kaksi miestä ja kaksi naista. Toinen naisista on poliisin mukaan hyvässä kunnossa eikä hänelle aiheutunut fyysisiä vammoja. Naista ei epäillä rikoksesta.

Poliisi kiinni ottama tamperelaismies on edelleen pidätettynä. Miestä esitetään vangittavaksi huomenna tiistaina. Häntä epäillään murhasta.

- Tässä on viitteitä siitä, että tätä on jossain määrin tehty harkiten, mutta ennen kaikkea teon julmuus ja raakuus vaikuttavat asiaan, Salonen jatkaa.

Poliisin mukaan epäilty ilmoittautui itse poliisille. Hänet otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Surmasta epäilty tamperelaismies ja miespuolinen uhri olivat tunteneet toisensa jo jonkin aikaa.