Hyppää sisältöön

Tuulivoima noussut Espanjan tärkeimmäksi sähkönlähteeksi

Tuulivoiman tuotanto kasvaa Espanjassa nopeasti. Tuulivoiman tuotanto ylittää niin hiili- kuin ydinvoimankin sähköntuoton.

Espanjassa on marraskuun alusta lähtien tuotettu tuulivoimalla enemmän sähköä kuin millään muulla tuotantomuodolla. Samalla on tehty sähkön tuotantoennätys.

Espanjan tuulienergiayhdistyksen tiedotteen mukaan tuulivoima ylittää nyt tuotannon määrässä sekä ydinvoiman että hiilivoimaloiden sähköntuotannon.

Tuulivoimalla tuotetaan noin neljännes Espanjan sähköstä.

Yhdistys kertoo myös, että tuulivoimalla on tuotettu marraskuusta lähtien enemmän kuin millään muulla yksittäisellä tuotantomuodolla koskaan Espanjan historiassa.

Espanja on määrätietoisesti kasvattunut tuulivoiman osuutta vähentääkseen ilmastopäästöjään.

Tuulivoima on vahvassa myötätuulessa myös Saksassa. Paikallinen teollisuuden tuulienergiayhdistys kertoo, että uutta tuulivoimakapasiteettia rakennetaan tänä vuonna 3 - 3,5 gigawattia. Viime vuonna uutta kapasiteettia valmistui 2,4 gigawattia.

Kapasiteetti kasvaa erityisesti, kun uusia merellisiä tuulipuistoja otetaan käyttöön. Saksan tavoitteena on kattaa uusiutuvalla energialla 40 prosenttia sähköntuotannosta. Nyt uusiutuvien osuus on 25 prosenttia.

Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.