Kunnanvaltuutettu tehtailee YouTube-hittejä

Jotkut sanovat Harri Vinnamoa kylähulluksi. Toisten mielestä hän on toimelias, joskin hiukan yllytyshullu.

internet
Harri Vinnamo roikkuu paalipihdeistä
Johanna Talasterä / Yle

Hydraulinen napakelkka-video on katsottu YouTubessa tähän mennessä 34 843 kertaa. Maailman suurimpiin kuuluvalla vihdalla on yli 26 000 klikkausta. Videoiden takaa löytyy maatalousyrittäjä Harri Vinnamo Päijät-Hämeestä Hollolasta Tennilän kylästä.

Videoita on syntynyt muitakin, mutta osa niistä on sellaisia, ettei niitä sopivuussyistä voi ladata internettiin. Kuvausideoita pälkähtää Harri Vinnamon päähän tämän tästä, mutta uusien videoiden valmistumista hidastaa ajanpuute.

- Eikä aina ole lähettyvillä sopivan saman henkistä seuraakaan, kuittaa Harri Vinnamo.

Hydraulisessa napakelkassa ympäri pyörivä kaivinkone pyörittää köyden päässä olevaa kelkkaa, jossa Vinnamo itse istuu. Vauhti on huomattavasti huimempi kuin ihmisen pyörittämässä napakelkassa. Kuvaukset olivat vähällä päättyä ikävästi.

- Putosin kelkasta ja kaivinkoneen puomi osui melkein päähän. Onneksi ehdin juuri hypätä kanveesiin, muuten olisi pää irronnut, naurahtaa Harri Vinnamo.

Maailman suurimpia vihtoja-videossa saunavihta on nippu juhannuskoivuja ja traktori. Alunperin miehet istuivat lauteilla kelteisillään, mutta YouTube ilmoitti materiaalin olevan moraalisesti arveluttavaa. Oli tehtävä toinen versio, jossa saunojilla on uimahousut jalassa.

Keltanokka kunnanvaltuustossa

Harri Vinnamo pääsi uutena Hollolan valtuustoon keskustan listalta. Vaalikampanja oli omaperäinen. Hollolassa teiden varsilla näkyi säilörehupaaleja, joihin oli mustalla maalilla kirjoitettu "Harri 127".

Putosin kelkasta ja kaivinkoneen puomi osui melkein päähän.

Ehdokas valjasti vaalityöhönsä myös teemaan sopivan auton, vanhan Fiat 127:n, johon oli teipattu vaalimainokset. Ääniä kertyi 186.

- Tulos yllätti iloisesti, kertoo Harri Vinnamo.

Kylien asialla

Harri Vinnamo haluaisi nähdä yritystoiminnan helpottuvan. Jos syntyisi lisää uusia yrityksiä, saataisiin lisää työpaikkoja. Itsenäistä Hollolaa puolustava mies haluaa pitää myös pienempien kylien puolta.

- Kylissä on hyvä henki ja paljon voimavaroja. Tieverkostot ja muut olemassaolevat palvelut täytyisi säilyttää ennallaan, pohtii Vinnamo.

Keskustalaisuus on sukurasite

Harri Vinnamon isä Onni Vinnamo muistetaan Hollolan kunnallispolitiikasta keskustan riveistä. Isoisä oli kiihkeä maalaisliittolainen, joka myi Suomenmaa-lehteä.

- Jos joku ei tilannut lehteä, hän maksoi omistaan. Suomenmaan täytyi tulla kylän jokaiseen taloon, toteaa Harri Vinnamo.

Harri Vinnamo oli 90-luvulla ehdolla kunnallisvaaleissa kokoomuksen listalla, mutta vain yhden päivän.

- Ukko otti siitä niin kovat pultit, että oli pakko jättäytyä pois. Olisi muuten mennyt perintö sivu suun.