Mielenterveystalo avasi ovensa netissä - palvelut löytyvät yhdeltä verkkosivustolta

Uudelle sivustolle on listattu kaikki mielenterveyspalveluita tuottavat tahot pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla. Apua ja neuvoja on tarjolla sekä hoitoa tarvitseville että terveysalan työntekijöille.

verkkosivustot
Pohtivan ihmisen varjo lankeaa seinälle.
Arja Lento / Yle

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on avannut mielenterveysasioihin keskittyvän verkkopalvelun.

Mielenterveystalo.fi -verkkosivustolle on koottu tietoa hoidoista sekä mielenterveys- ja päihdepalveluista. Sivusto kattaa pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan kunnat.

Verkkopalvelu on suunnattu hoitoa etsiville, heidän läheisilleen sekä terveysalan työntekijöille. Myös kunnat, seurakunnat ja yhdistykset voivat ilmoittaa sivustolle omia mielenterveys- ja päihdepalveluitaan.

Kunnat ovat tehneet erilaisia listoja, mutta ongelma on ollut, että kun lista on valmis, se on jo vanhentunut.

Matti Holi, ylilääkäri, Peijaksen sairaala

Idean isä on ylilääkäri ja psykiatrian vastuualueen johtaja Matti Holi Peijaksen sairaalasta. Hän sanoo, että ajatasaiselle palvelulle on ollut tarve.

- Kunnat ovat kyllä tehneet erilaisia listoja, mutta ongelma on ollut se, että kun lista on ollut valmis, se on ollut jo vanhentunut.

Holi uskoo, että sivusto selkeyttää palveluviidakkoa.

- Sitä kautta voi ohjautua esimerkiksi seurakunnan perheasiainneuvottelukunnan keskukseen, päihdepalveluihin, erilaisten potilasyhdistysten sivuille ja toimipaikkoihin, tai sitten terveyskeskukseen, hän luettelee.