Kuva käynnisti arvuuttelun: Mitä älypuhelinta Pohjois-Korean johtaja käyttää?

Kim Jong-unista julkaistussa kuvassa näkyy älypuhelin, muttei sen merkkiä. Eteläkorealaisen Samsungin mukaan kyseessä ei ole ainakaan sen puhelin.

Ulkomaat
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un neuvottelemassa turvallisuusneuvonantajiensa kanssa.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un (3. vas.) neuvottelemassa turvallisuusneuvonantajiensa kanssa Pjongjangissa 27. tammikuuta.EPA / YNA

Pohjois-Korean johtajasta Kim Jong-unista julkaistu valokuva on käynnistänyt arvuuttelun tämän käyttämän älypuhelimen merkistä. Pohjois-Korean valtiollisen median julkaisemassa kuvassa Kim kokoustaa turvallisuusneuvonantajiensa kanssa vierellään musta älypuhelin, jonka merkkiä ei näy.

Etelä-Korean tiedotusvälineissä on arvuuteltu onko kyseessä maan oman matkapuhelinvalmistajan Samsungin malli. Muita esillä olleita vaihtoehtoja ovat Applen iPhone ja taiwanilaisen HTC:n puhelin.

Eteläkorealainen Samsung on kiirehtinyt tiedottamaan, ettei kyseessä ole ainakaan sen puhelin.

Etelä-Korean tiedustelupalvelun mukaan kyseessä on ilmeisesti HTC:n puhelin. Taiwanilaisyhtiö on kieltäytynyt ottamasta kantaa asiaan.

Eteläkorealainen Chosun Ilbo -sanomalehti huomauttaa Kim Jong-unin puhelinvalinnan olevan poliittinen, sillä eteläkorealainen tai yhdysvaltalainen puhelin olisi mahdoton valinta suljetun kommunistidiktatuurin johtajalle.

Lähteet: AFP