Vaalirahajutun käsittely jatkuu hovioikeudessa

Asia varmistui, kun syyttäjä ilmoitti valittavansa RAY:n hallituksen puheenjohtajan saamasta tuomiosta.

Keskustan kansanedustaja ja entinen Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Kaikkonen saapui Nuorisosäätiön rikosjutun pääkäsittelyyn Helsingin käräjäoikeuteen viime vuoden syyskuussa. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Nuorisosäätiöjutussa tuomituista on tähän mennessä jo neljä ilmaissut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon. Tänään tiistaina tyytymättömyytensä ilmaisi kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.). Myös syyttäjä aikoo valittaa Kaikkosen tuomiosta.

- Jos Kaikkonen valittaa käräjäoikeuden tuomiostaan, myös syyttäjä tekee silloin vastavalituksen  Kaikkosen kohdalla, kertoi Yle Uutisille apulaisvaltakunnasyyttäjä Jorma Kalske.

Syyttäjä on myös päättänyt valittaa Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entisen puheenjohtajan Jukka Vihriälän vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisesta vankeustuomiosta, jonka hän sai törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Vihriälä on itsekin ilmaissut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden päätökseen. Samoin ovat tehneet Nuorisosäätiön entinen asiamies Seppo Pyykkönen ja säätiön nykyinen asiamies Aki Haaro.

Vaalirahoitusoikeudenkäyntiin liittyvässä urheiluopistosäätiöjutussa tyytymättömyytensä ovat ilmaisseet kaikki kahdeksan vastaajaa.

Jos tuomioon tyytymätön aikoo valittaa tuomiosta, hänen on ilmaistava tyytymättömyytensä käräjäoikeudelle viikon kuluessa ratkaisusta. Näissä jutuissa määräaika umpeutuu huomenna keskiviikkona.