Kirjastohyökkäyksen kommentit tyrmistyttävät järjestäjää

Viime keskiviikkona Jyväskylän kaupunginkirjastossa tapahtunut hyökkäys on saanut liikkeelle suorastaan ällistyttäviä kommentteja, toteaa eräs tapahtuman järjestäjistä, tutkija Irma Hirsjärvi.

Kotimaa

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin (kok.) ja perussuomalaisten Juho varapuheenjohtaja Eerolan letkaukset ovat Hirsjärven mukaan rajusti ristiriidassa paikalla olleiden syvän järkytyksen kanssa.

- Kommenttien valossa on syytä miettiä, kuinka kenenkään mielestä kirjan kirjoittaminen ja yleisötapahtuman järjestäminen voisi olla peruste yhdenkään ihmisen kimppuun käymiselle. Kirjan leimaaminen fyysisen hyökkäyksen sallivaksi provokaatioksi on historian valossa todella vaarallinen ajatus, Hirsjärvi kirjoittaa.

Hirsjärvi muistuttaa, että salissa, johon hyökkääjät pyrkivät, oli yli 80 henkeä, ja että kirjaston aulassa oli myös muita kirjastonkäyttäjiä. He ovat myös tapahtuman osapuolia.

- Muitakin väyliä on. Muutama viikko sitten julkaistiin erittäin kärkevä kirja Jyväskylän opiskelijoiden 60-70 -lukujen vasemmistoliikkeestä. Kukaan ei pyrkinyt tilaisuuteen veitsen kanssa, eikä ketään ei pahoinpidelty. Sen sijaan yleisö pyysi lukuisia arvostelukappaleita kirjakritiikkejä varten. Väkivallan sijaan voi kirjoittaa, Hirsjärvi toteaa.