1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Alueuutiset entistä enemmän näkyviin maanantaina

Ylellä on yli 300 uutislähetystä päivässä. Netissä ja mobiilissa uutisia julkaistaan päivittäin 400 - 600. Lisäksi Suora Linja on suora keskusteluyhteys toimituksen ja yleisön välillä netissä.

Kotimaan uutiset
Uutisstudion yksityiskohta.
Uutisstudion yksityiskohta.Jyrki Valkama / Yle

Uuden ilmeuudistuksen myötä joitakin muutoksia tapahtuu myös uutisten painotuksissa.

Yksi muutoksista on, että alueuutiset alkavat näkyä myös TV1:n puolella Yle Uutisten klo 18 lähetyksen yhteydessä kolmen minuutin katsauksella.

Alueelliset uutiset saavat myös uuden paikan klo 19 lähetyksessä tv:ssä, sillä maanantaista alkaen lähetys alkaa alueosuudella, jonka jälkeen tulevat valtakunnalliset uutiset, urheilu, sää ja Yle Uutiset Suora Linja.

Alueelliset tv-uutiset näkyvät kahdeksalla paikkakunnalla, ja niitä seuraa päivittäin satoja tuhansia katsojia. Alueelliset tv-uutislähetykset aloitettiin tammikuussa vuonna 2000 kolmella alueella - Lounais-Suomessa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Suomessa. Myöhemmin mukaan tuli viisi muuta aluetta. Alunperin kyseessä oli kokeiluluontoinen toiminta.

Radiossa alueuutisia lähetetään 19 paikkakunnalla suomeksi ja viidellä paikkakunnalla ruotsiksi. Saamenkieliset uutiset tehdään Inarissa. Yle tekee uutisia seitsemällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, saameksi, selkosuomeksi, viittomakielellä, englanniksi ja venäjäksi.

Lue seuraavaksi