KYS siirtää evakuoidun rakennuksen toiminnan muualle

Kuopion yliopistollinen sairaala siirtää tiistaina evakuoidun rakennuksen toiminnan väliaikaistiloihin. Uuden sairaalan rakennusmontun vieressä olevan rakennuksen alle ulottuvassa kalliossa havaittiin tiistaina halkeama.

Kotimaa
Kuvassa Kysin rakennus kuusi.
Timo Heikura / Yle

Kuopion yliopistollinen sairaala siirtää evakuoidun rakennuksen potilastoiminnot keskiviikkona iltapäivällä väistötiloihin. Tiistaina aamupäivällä evakuoidusta rakennus kuudesta siirtyvät väliaikaisesti Alavaan foniatrian yksikkö ja kuntoutusyksikkö. Kipupoliklinikka muuttaa KYSin päätalossa sijaitsevan apuvälinekeskuksen tiloihin.

KYS vuokraa Alavasta tilapäisesti parikymmentä huonetta potilaskäyttöön. Osa rakennus kuuden toimistotyöntekijöistä on siirretty kolmosrakennukseen väliaikaistiloihin.

Evakuoidussa rakennuksessa on työskennellyt kaikkiaan noin 80 työntekijää ja siellä on käynyt päivittäin noin 50 potilasta.

Evakuoidun rakennuksen alle ulottuva kallio oli saanut yön aikana ison halkeaman. Tehdyissä mittauksissa selvisi, ettei rakennus ole vaurioitunut eikä se ole sortumavaarassa. Rakennuksen seinän vierestä haljennut kallionkieleke täytyy poistaa ja rakennuksen perustukset on tuettava uudelleen.

KYS on palkannut Helsingistä asiantuntijan, jonka kanssa halkeaman poisto suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisimman nopeasti.