Palkkitehdas paloi Jurvassa

Jurvan keskustan liepeillä sijaitsevan palkkitehtaan varasto on tuhoutunut öisessä palossa. Paikalla oli useita sammutusyksikköjä. Palokunnan saapuessa paikalle tehdas oli jo täyden palon vaiheessa. Työt palopaikalla jatkuvat vielä pitkään.

Kotimaa

Jurvan Salontiellä roihahti varhain aamulla suuri tehdaspalo. Palkkitehtaan varastopuoli tuhoutui käytännössä kokonaan. Rakennus on kooltaan noin 50 kertaa 60 metriä. Tehtaan toisella puolella sijaitsevat tehtaan toimisto- ja tuotantotilat onnituttiin pelastamaan, kertoo Kari Pajuluoma Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Taloudellisten vahinkojen määrää ei vielä voi arvioida, mutta mittavista vahingoista on kyse, arvioi Kari Pajuluoma. Syttymissyystä ei vielä ole arviota. Palo ei uhannut muita rakennuksia.

Jurvassa palanut liimapuupalkkitehdas ei pysty jatkamaan tuotantoaan

Pelastuslaitoksella kiireinen yö

Alueen palokunnissa palokunnilla on ollut eilisillasta tähän aamuun kiirettä, myös Ilmajoen Myllytiellä syttyi palo entisessä navetassa. Navetan yhteydessä olleet keskuslämmityksen kattilahuone ja pienmetallipaja tuhoutuivat palossa. Traktorit onnistuttiin pelastamaan. Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Ylistarossa Reiniläntiellä syttyi tulipalo eilen illalla. Pienehkö lämpökeskusrakennus kattilahuoneineen ja hakevarastoineen syttyivät tuleen. Kattorakenteet tuhoutuivat, mutta muuta vahinkoa ei syntynyt. Kattilahuone toimii edelleen.

Myös Vaasan Raastuvankadulla palokunta joutui vierailemaan tänä aamuna, mutta siellä selvittiin säikähdyksellä. Palohälytys oli turha.