Sipilä: En pidä mahdottomana, että syksyllä olisi vaalit

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mielestä hallitus voi kaatua toimintakyvyttömyyteensä. Hänen mielestään siitä on jo olemassa merkkejä.

politiikka
Juha Sipilä.
Juha Sipilä ei usko, että oppositio voi kaataa hallituksen. Sipilä kuitenkin arvioi, että hallitus voi syksyyn mennessä kaatua sisäisiin kiistoihin.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pitää mahdollisena sitä, että hallitus kaatuu sisäiseen toimintakyvyttömyyteensä. Sen sijaan hänen mielestään on epärealistista, että oppositio kaataisi hallituksen.

- Jos hallitus johonkin kaatuu, se kaatuu sisäiseen toimintakyvyttömyyteensä. Minun mielestäni siitä on merkkejä olemassa, Sipilä sanoi Ylen aamu-tv:ssä keskiviikkona.

- En pidä mahdottomana ollenkaan, että syksyllä oltaisiin vaaleissa. Ja se sopii meille hyvin. Kannamme miellämme vastuuta, jos sen äänestäjiltä saamme.

"Kärpäsestä härkänen"

Maanantaina keskustan eduskuntaryhmä yritti nostaa eduskunnan puhemiehistöön entisen pääministerin Mari Kiviniemen. Jatkokaudelle valittiin kuitenkin perussuomalaisten Anssi Joutsenlahti. Kohu syntyi, koska perinteisesti puhemiehistön paikat on jaettu kolmelle suurimmalle puolueelle.

Sipilän mielestä kohussa on tehty "kärpäsestä härkänen".

- Eduskunnassa oli aika paljon tyytymättömyyttä siihen tilanteeseen, että puhemiehistössä ei ole naista. Ja painetta tuli muualtakin. Kyllä eduskunta yhden äänestyksen kestää.

- Suurempi ongelma on se, jos tehdään hiljaisia protesteja ja äänestetään tyhjää. On selvää, että on vaihtoehtoja ja niiden välillä valitaan. Sen jälkeen pulinat pois, olemme tyytyväisiä lopputulokseen, Sipilä kommentoi.