1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Minna Sirnö Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi

Minna Sirnö on nimitetty Taiteen edistämiskeskuksen uudeksi johtajaksi. Tehtävä on määräaikainen.

kulttuuri
Minna Sirnö
Minna Sirnö jätti politiikan haikein tunnelmin. Hänen pitää muuttaa Helsinkiin uuden työnsä takia, mutta hän uskoo pysyvänsä vielä pitkään ”manselaisena landepaukkuna”.Yle Tampere

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on nimittänyt filosofian maisteri, toiminnanjohtaja Minna Sirnön Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi. Sirnö aloittaa tehtävässä maaliskuun alussa. Tehtävä on määräaikainen ja se päättyy 28.2.2018.

Minna Sirnö on työskennellyt Tampereella museoalan eri tehtävissä, Tampereen työväen teatterin tiedottajana vuosina 2000-2003, kansanedustajana vuosina 2003-2011 ja Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat - Finlands dramatiker och manusförfattare ry:n toiminnanjohtajana vuodesta 2011.

Sirnö oli Vasemmistoliiton kansanedustaja vuosina 2003-2011.

Taiteen edistämiskeskuksen johtajan tehtävää haki yli 30 henkilöä, joista haastateltiin 10.

Kokemus painoi

Opetus- ja kulttuuriministeriön laatiman nimitysmuistion mukaan parhaiten tehtävän hakukriteerit täyttävät hakijat olivat Suomen elokuvasäätiön nykyinen toimitusjohtaja Irina Krohn, Sibelius-akatemian kansanmusiikin professori Hannu Saha sekä Sirnö.

Kaikilla heistä on pitkä ja monipuolinen kokemus taiteen edistämisestä ja kotimaisesta taidekentästä.

Sirnö kiilasi kilpailijoidensa ohi etenkin kansanedustajakokemuksensa ansiosta.

Ministeriön mukaan Sirnö tuntee yhteiskunnallisen päätöksenteon ja kulttuuripolitiikan kuin omat taskunsa - lisäksi hänen erityisvahvuuksinaan mainitaan muun muassa taidepolitiikan ja taiteilijoiden toimineentulokysymysten tuntemus.

Lue seuraavaksi