Merirosvot vapauttivat ranskalaistankkerin

Norsunluurannikon edustalla viikonloppuna kaapattu öljytankkeri on nyt 17-henkisen miehistönsä hallussa, omistajayhtiö SEA Tankers sanoo.

Ulkomaat

Merirosvot ovat vapauttaneet Norsunluurannikon edustalla viikonloppuna kaappaamansa ranskalaisen öljytankkerin ja sen 17-henkisen miehistön, tankkerin omistajayhtiö SEA Tankers sanoo.

Yhtiön mukaan M/T Gascogne -niminen tankkeri on nyt miehistönsä valvonnassa ja purjehtimassa turvallisesti muualle. Koko miehistö on turvassa, mutta kaksi merimiestä loukkaantui kaappauksen yhteydessä, yhtiö sanoo. Se ei kerro tankkerin sijaintia eikä sitä, miten se vapautettiin.

Ranskan ulkoministeriön mukaan Gascogne oli viety Forcadosiin Nigeriaan, ja siitä anastettiin noin 200 tonnia dieseliä. Alus vapautettiin myöhään tiistaina ja seilaa nyt kohti Lomén satamaa Togossa, ministeriö sanoo.

Tankkeri kaapattiin sunnuntaina Norsunluurannikon taloudellisen keskuksen Abidjanin edustalla. Hallituksen edustajien mukaan sen miehistön jäsenet olivat Togosta, Beninistä, Norsunluurannikolta, Senegalista, Kiinasta ja Etelä-Koreasta.

Merirosvous on lisääntynyt viime kuukausina Guineanlahdella, kun taas idässä Somalian lähistöllä se on ollut laskussa. Asiantuntijoiden mukaan monet länsiafrikkalaiset merirosvot tulevat Nigeriasta, jossa korruptio mahdollistaa rikollisten toimintaa ja varastetulle raakaöljylle on markkinoita.

Filippiiniläinen merimies kuoli merirosvojen iskussa

Filippiinien viraomaiset kertoivat keskiviikkona, että filippiiniläinen merimies on kuollut merirosvojen hyökkäyksessä Nigerian rannikon edustalla.

Merirosvot hyökkäsivät Marshallinsaarille rekisteröityyn kemikaalitankkeriin maanantaina, mutta laivalla ollut turvallisuusryhmä hääti heidät pois. Laivan muut kahdeksan merimiestä ovat turvassa ja laiva on ankkurissa Nigerian rannikon edustalla, Filippiinien ulkoministeriön edustaja kertoo.

Lähteet: AP, Reuters