Maalaispoika Kruunupyystä Strömsön juontajaksi

Strömsön maaliskuussa alkava kevätkausi tuo ruutuun uuden juontajan Jonathan Granbackan lastenohjelma BUU-perjantaista. Kevään aiheiden lisäksi lifestyleohjelmaparatiisista kehitetään entistä vahvemmin vetovoimaista matkailukohdetta.

Strömsön Matias Jungar ja Jonathan Granbacka Kuva: Tuomo Rintamaa / Yle

Lifestyleohjelma Strömsön kevätkausi tuo suosikkisarjaan uuden juontajan, kun Jonathan Granbacka siirtyy ruotsinkielisestä BUU-perjantaista aikuisten maailmaan.

- Hyppy lastenohjelmasta aikuisten ohjelmaan on aika iso, vaikka televisio-ohjelman tekeminen onkin aina samaa rumbaa eli kamera- ja äänimiehen sekä toimittajan yhteistyötä, Jonathan Granbacka kertoo.

- Lapset jää tietysti pois, kun nyt toimitaan ihan aikuisten kesken, Granbacka sanoo.

Juntti on maalaispoika

Jonathan Granbacka, lempinimeltään Juntti,  on kotoisin Kruunupyystä. Vaikka juontajan ei tarvitsekaan esiintyä Strömsössä asiantuntijana, ovat ohjelman aihepiirit hänelle tuttuja. 

- Ammatiltani olen rakennusmies, joten ne hommat hallitsen aika hyvin. Minulla on myös vähän vihreät sormet, sillä isäni kasvattaa kurkkua, tomaattia ja paprikaa,  Jonathan Granbacka kertoo.

- Olen ihan oikeasti "juntti" maalaispoika, hän nauraa.

Strömsö tulee kyllä. Ottakaa lunkisti

Kun Strömsö alkoi televisiossa kymmenisen vuotta sitten, Jonathan Granbacka oli 16-17 -vuotias. Siis ei ohjelman kohderyhmää. Uusi strömsöläinen onkin katsonut ohjelman vanhoja jaksoja nyt nauhalta.

- Ehkä voin tuoda ohjelmaan jotain uutta, kun katson sitä nyt tuorein silmin. Esimerkiksi vähän BUU-perjantain leikillisyydestä, Jonathan suunnittelee.

Ohjelman toisena juontajana toimii katsojille tuttu Camilla Forsén-Ström.

- Camilla on niin hyvä ja lempeä ihminen ja minä sen verran sosiaalinen, että yhteistyö on varmasti helppoa, uskoo Jonathan Granbacka.

Strömsöstä kesän matkailukohde

Strömsön kevätkausi alkaa maaliskuun alussa. Uuden kauden käynnistymistä on jo odotettu kiihkeästi mm. ohjelman Facebook-ryhmässä, jossa podetaan jo Strömsö-ikävää.

- Meillä on 5500 jäsentä tuossa ryhmässä ja siellä moni sanoo, että sunnuntait ovat ihan surkeita ilman Strömsötä, kertoo ohjelman projektipäällikkö Matias Jungar.

- Strömsö tulee kyllä. Ottakaa siis ihan lunkisti, Jungar nauraa.

Maaliskuusta kesäkuulle on luvassa 14 ohjelmaa.

- Jokaisessa ohjelmassa on viisi uutta ideaa - siis yhteensä 90 uutta ideaa, iloitsee Matias Jungar.

- Kunnostamme ainakin laituria ja haluamme muuttaa ihmisten ajattelua roskakalasta. Keittiössä siis laitetaan ruokaa esimerkiksi lahnasta ja särjestä, kertoo Jungar.

Vaasan kaupungin turistineuvonta ja Strömsö-ohjelma tekevät yhteistyötä matkailullisesti. Strömsössä on valmistumassa elämyspolku, jota kulkien voi tutustua ohjelmaan ja mm. alueen rakentumisen vaiheisiin.

- Vaasan turistineuvonnasta voi myös kysellä opastettuja vierailukierroksia, joita järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin. Kyllä uskon, että Strömsöstä tulee ensi kesänä hyvin suosittu matkailukohde, Jungar ennakoi.