Netin kuolinilmoituspalvelu haastaa sanomalehdet

Palveluntarjoajien kirjo kasvaa Internetissä. Viimeisimpien ilmiöiden joukossa on kuolinilmoituspalvelujen tuominen nettikäyttäjien ulottuville. Kuolinilmoitukset ovat perinteisesti olleet sanomalehtien merkkituote.

Kotimaa
Kuolinilmoitukset.fi etusivu
Yle

Kuolinilmoitus on koskettava tapa muistaa vainajaa ja sanomalehtien sunnuntain kuolinsivut ovat suosittua luettavaa.

Kuolinilmoituksissa on edetty rohkeampaan suuntaan. Perinteisten ilmoitusten sijaan omaiset ovat ryhtyneet tuunaamaan ilmoitusten kuvia persoonallisemmiksi.

Sanomalehtilevikkien laskiessa, kuolinilmoituspalvelun nettiin vieminen oli kauvatsalaiselle Mauri Mikolalle järkeen käypä vaihtoehto.

- Ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja sanomalehtiä ei kaikille enää tule, perustelee Kuolinilmoitukset.fi (siirryt toiseen palveluun) palvelun luoja Mauri Mikola.

Valtakunnallinen kuolinilmoituspalvelu on ainakin toistaiseksi ilmainen. Maakuntajakoon perustuvalla sivustolla kuolinilmoitus voidaan julkaista esimerkiksi vainajan synnyin- ja kuolinmaakunnan sivuilla.

Mikola uskoo vahvasti, että tällaiset nettipalvelut lisääntyvät jatkossa. Mauri Mikola oli nettipalvelunsa kanssa etujoukoissa, sillä mies perusti sivuston jo pari vuotta sitten.

- Parhaimmillaan nettisivustolla on ollut 20 000 kävijää kuukaudessa.