KYSin ongelmakallio on saatu tuettua louheella

Haljennut kieleke irroitetaan ja jäljelle jäävä kallio lujitetaan. Evakuoidun kuutosrakennuksen jatkosta päätetään torstaina.

Kuopion yliopistollinen sairaala
Kuvassa Kysin rakennus kuusi.
Timo Heikura / Yle

Liikahtanut kalliokieleke on saatu tuettua Kuopion yliopistollisen sairaalan rakennustyömaalla. Kallion tueksi on ajettu keskiviikkona 1 000 kuutiota louhetta, ja nyt paikalla tehdään vielä lisää tuentasuunnitelmia. Kallionkielekettä pitää paikallaan noin kuusi metriä korkea kalliolouhekuorma ja se estää kielekkeen hallitsemattoman liikkumisen.

- Haljennut kieleke irrotetaan ja jäljelle jäävä kallio lujitetaan, kertoo kiinteistöjohtaja Mikko Hollmén suunnitelmista.

Mittauksissa on jo selvinnyt, että rakennus 6 ei ole liikahtanut milliäkään. Rakennus ei ole vahingoittunut, eikä se ole sortumavaarassa.

Kuutosrakennuksen jatkosta päätetään torstaina

Hollmén arvioi, että toistaiseksi tyhjänä pidettävän kuutosrakennuksen jatkosta päätetään torstaina. Kysin kuutosrakennus evakuoitiin eilen pikaisesti, kun huomattiin että rakennuksen viereinen kallio oli liikahtanut hieman.

Evakon takia foniatrian yksikön ja kuntoutusyksikön toimintoja on siirretty väliaikaisesti Alavan sairaalan tiloihin. KYSin kipupoliklinikka on puolestaan muuttanut kuutosrakennuksesta apuvälinekeskuksen tiloihin. Lisäksi osa rakennuksessa työskentelevistä toimistotyöntekijöistä on siirtynyt rakennus 3:een väliaikaistiloihin.

Kaiken kaikkiaan kuutosrakennuksessa on työskennellyt noin 80 työntekijää ja siellä on käynyt päivittäin noin 50 potilasta erilaisissa poliklinikkahoidoissa.