1. yle.fi
  2. Uutiset

TeliaSonera vahvisti: Kivisaari syrjään

Korruptioepäilyt veivät suomalaispomon pestin Euraasian-liiketoiminnan vastaavana johtajana.

talous
Tero Kivisaari
Tero KivisaariMarkku Ulander / Lehtikuva

TeliaSoneran Euraasian-liiketoiminnan johtaja Tero Kivisaari siirtyy odotetusti syrjään. Teleyhtiö on keskiviikkona kertonut nostavansa tilalle Keski-Aasian aluejohtajan Veysel Aralin.

Suomalaisen Kivisaaren lähtö on viimeisin johtajavaihdos TeliaSonerassa korruptioepäilyjen takia. Viime perjantaina erostaan ilmoitti toimitusjohtaja Lars Nyberg, ja aiemmin tänään teleyhtiö kertoi Marie Ehrlingin nousemisesta hallituksen puheenjohtajaksi Anders Narvingerin tilalle.

Tero Kivisaari jatkaa yhä TeliaSonerassa Mobility Services -liiketoiminnan johtajana. Hän on hoitanut tätä paikkaa yhtäaikaisesti Euraasian alueen johtajuuden kanssa.

TeliaSoneran kaupoista Uzbekistanissa julkaistiin perjantaina korruptioselvitys. Selvitys ei osoittanut, että yhtiö olisi syyllistynyt rahanpesuun tai lahjontaan.

Teleyhtiön johto kuitenkin myönsi, että teleyhtiön olisi pitänyt tutustua Uzbekistanin toimintaan paremmin - olivat kaupat laillisia tai laittomia.

Lisenssit Uzbekistanissa hankittiin Takilant-yhtiöltä. Sen epäillään kytkeytyvän tiivisti Uzbekistanin itsevaltaisen presidentin, Islam Karimovin perheeseen.

Yle Uutiset ei ole toistaiseksi tavoittanut Kivisaarta kommentoimaan asiaa.

Lue seuraavaksi