Hyppää sisältöön

Aamun kirjassa Antti Leikaksen Huopaaminen

Kaksi patentti-insinööriä Tikkari ja Hyvönen ajautuvat työmatkallaan pieneen tšekkiläiskaupunkiin ja jäävät sinne hummaamaan. He perustavat sinne internetfirman, mutta pian osoittautuu, että kaupungissa on enemmän internetfirmoja kuin leipomoita. Leikaksen maailmassa internetfirmat ovat tärkeimpiä kuin jokapäiväinen leipämme.

Antti Leikas.
Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen haastattelussa kirjailija Antti Leikas. Leikaan kirja Huopaaminen kertoo yrityselämästä satiiriseen sävyyn.

Antti Leikas kirjoittaa kuinka kaukana yritysmaailman konsultit ovat siitä todellisuudesta jossa tehdään oikeaa työtä. Romaanin alussa ja lopussa Hyvönen ja Tikkari ovat toimettomia tsekkiläisessä kaupungissa, mutta välillä pistäydytään Suomessa työpaikan loputtomissa palavereissa purkamassa  matkan antia. Lukija joutuukin pohtimaan mikä on oikeaa, tuottavaa työtä.

Leikaksen maailma on älytön ja järjetön. Se onnistuu kuvaamaan konsulttien saastuttamaa työelämää. Kirja on myös hauska ja tuo mieleen Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa.