1. yle.fi
  2. Uutiset

Pesisharrastajien määrä kasvoi - Siilinjärvelle tarvitaan jo toinen hiekkatekonurmikenttä

Pesäpallon harrastajamäärät ovat kasvaneet Siilinjärven Pesiksen mukaan niin paljon, että kuntaan tarvittaisiin toinen hiekkatekonurmikenttä. Seura haluaisi kunnostaa yhden kunnan pallokentistä hiekkatekonurmeksi.

Siilinjärven Pesis
Pesispelissä tarvitaan monenlaista tykötarvetta.
Yle

Pesäpalloseura Siilinjärven Pesis suunnittelee Siilinjärvelle toista hiekkatekonurmikenttää.

Seura on esittänyt Siilinjärven kunnalle, että se saisi vuokrata ja kunnostaa käyttöönsä Siilinlahdella sijaitsevan hiekkapintaisen Saharan kentän. Kentästä tehtäisiin hiekkatekonurmipintainen, mitä vaaditaan pesäpallon korkeimmilla sarjatasoilla.

Uusi kenttä tarvitaan, sillä pesäpallon harrastajien määrä on kasvanut Siilinjärvellä nopeasti, ja nykyisin SiiPe on Suomen suurin pesäpalloseura.

Hiekkatekonurmi parantaisi myös koululaisten liikuntamahdollisuuksia, koska kenttää voisi käyttää aiemmin keväällä ja myöhemmin syksyllä kuin tavallista hiekkakenttää.

SiiPen mukaan Mantun hiekkatekonurmikenttä on kesäisin lähes kokonaan ottelukäytössä. Seuralle toinen hyväpintainen kenttä mahdollistaisi joukkueiden harjoittelun hiekkotekonurmialustalla junioriryhmistä lähtien.

Mikäli kunta vuokraa Saharan kentän SiiPelle pitkäkestoisella sopimuksella, seura aloittaa kunnostustyöt kentällä jo ensi kesänä. Kunnostuksen arvioidaan maksavan vajaat 200 000 euroa.

Lue seuraavaksi