1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Kaikki System Of A Down-fanit eivät ehkä mahdu Visulahteen

Viimeksi kun bändi esiintyi Suomessa vuonna 2011 Provinssirockissa, se esiintyi 28 000 katsojalle. Visulahden kapasiteetti on noin 15 000.

Kuva: Yle / Juho Liukkonen

- Tämän uutisen julkistaminen oli niin jännittävää, että ei meinannut viime yönä tulla uni silmään, Jurassic Rockin promoottori Jukka Holmstedt kertoo.

Holmstedtin tiimi onnistui  houkuttelemaan maailmanluokan bändin kaikkien aikojen toiselle Suomen vierailulle.

- Sen eteen tehtiin ihan hirmuisesti hommia. Luonnollisesti näin ison artistin perässä on moni muukin järjestäjä ja siinä sitten neuvoteltiin edestakaisin pari kuukautta. Kun varmistus sitten tuli niin se oli kyllä huippuhetki meikäläisen musiikkiuralla, Holsmtedt hehkuttaa.

"System Of A Down oli pelkkä epärealistinen haave"

Aikaisemmin Holmstedt on pitänyt näin suuren bändin saamista Mikkeliin epärealistisena haaveena.

- Muutama vuosi sitten yhdessä haastattelussa kysyttiin kolmea epärealistista yhtyettä mitä ottaisin Jurassic Rockiin jos saisin valita mitä vaan. Vastasin Led Zeppelin, Rage Against the Machine ja System Of A Down. Onhan se nyt perin outoa käsittää, että yksi näistä bändeistä nyt onkin meillä keikalla.

Ennakkomyynti käynnistynee vauhdilla

Vieraillessaan ensi kertaa Suomessa vuonna 2011 System Of A Down siivitti Provinssirockin kävijäennätykseen. 28 000 lippua myytiin ennakkoon. Vastaavaa suosiota odotetaan Mikkeliinkin.

- Kyllä me uskotaan, että Visulahti tulee olemaan täynnä kyseisenä päivänä. Nyt pitää ottaa huomioon, että Visulahteen meidän festivaalialueelle ei mahdu edes tuollaista määrää mitä Provinssirock veti System Of A Downin ollessa siellä. Meidän kapasiteetti on 15 000 eli suosittelen siis ennakkolipun ostoa, Holmstedt sanoo.

Lipun myynti alkaa 14. helmikuuta. Holmstedtin mukaan System Of A Downia on vaikea laittaa mihinkään musiikilliseen kategoriaan.

- Se on vaihtoehtorockia, modernia metallia, armenialaista musiikkiperinnettä omalaatuisesti yhdistelevää musiikkia. System Of A Down loi oman, voiko sitä edes musiikkityyliksi sanoa, näillä levyillään mitä se on tähän asti julkaissut. Monet ovat sitä lähteneet kopioimaankin.