1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuoden johtolanka Reijo Mäelle

Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon on saanut kirjailija Reijo Mäki rikosromaanistaan Sheriffi. Dekkariseura palkitsee vuosittain edellisvuoden merkittävän kotimaisen dekkariteon Vuoden johtolangalla.

kulttuuri
Reijo Mäki ja Sheriffi-kirjan kansi.
Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon on saanut kirjailija Reijo Mäki rikosromaanistaan Sheriffi.Yle

Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon voittaja on kirjailija Reijo Mäki. Hän on kirjoittanut lähes 30 vuotta ja häneltä on ilmestynyt yli 30 kirjaa. Kirjailija itse kuvailee Vares-dekkariensa tyylilajia aikuisten kaupunkisaduksi. Mäen päähenkilö, turkulainen yksityisetsivä Jussi Vares, on suomalaisille tuttu myös useista elokuvista.

Vuonna 2012 ilmestyi 90 kotimaista rikoskirjaa, joiden joukosta se valitsi voittajaksi Reijo Mäen Sheriffin. Palkintoraatiin kuuluivat Juha Roiha, Ritva Sorvali ja Tiina Torppa.

Ulkomaisen dekkarin kunniakirja Skotlantiin

Suomen dekkariseuran ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan saa tänä vuonna skotlantilainen rikoskirjailija Denise Mina.

Suomen dekkariseura ry. toimii rikoskirjallisuuden ja dekkarikulttuurin harrastajien yhdyssiteenä. Vuonna 1984 perustettuun Dekkariseuraan kuuluu nykyään noin 1100 jäsentä.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi