Syyttäjä WinCapita-tuomiosta: Korvausvaatimuksille on nyt peruste

Helsingin hovioikeuden päätöstä on odoteltu maakunnissa. Rahansa menettäneiden korvausvaatimuksille on nyt saatu peruste hovioikeudesta, sanoo syyttäjä Mika Appelsin.

Kotimaa
Mika Appelsin
Syyttäjä Mika Appelsinin mukaan pääjutussa annettu tuomio tulee auttamaan rahansa menettäneitä siten, että heidän korvausvaatimuksilleen on nyt hovioikeudessa vahvistettu peruste.

WinCapita-jutun syyttäjän mukaan hovioikeus näki tapauksen keskeisiltä osin hyvin samalla tavoin kuin käräjäoikeus. Suurin muutos on se, että tuomio tuli myös rahankeräysrikoksesta.

- Selkeästi todettiin, että pyramidipelin toimeenpano on rikos, sanoo kihlakunnansyyttäjä Mika Appelsin Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta.

Hovioikeuden ratkaisun myötä maakuntien käsittelyt saattavat nytkähtää eteenpäin nopeastikin, arvioi Appelsin.

- Eri käräjäoikeuksissa on vähän odoteltu tätä. Mitään estettä käsittelyiden aloittamiselle ei ole, mutta hovioikeuden päätös helpottaa aloittamista.

Appelsinin mukaan pääjutussa annettu tuomio tulee auttamaan rahansa menettäneitä siten, että heidän korvausvaatimuksilleen on nyt hovioikeudessa vahvistettu peruste. Seuraavaksi ratkotaan korvausten määriä.

- Jos olisi käynyt toisin päin, pohja olisi pudonnut pois maakuntien jutuilta, sanoo Appelsin.

Suomen suurimmaksi sijoitushuijaukseksi kuvaillun WinCapita-tapauksen johtohahmo Hannu Kailajärvi tuomittiin torstaina viiden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

Kailajärven puolustus on kieltäytynyt kommentoimasta mahdollisen valitusluvan hakemista Korkeimmalta oikeudelta.