Mestari on hienosti tehty elokuva

Freddie Quell on toisen maailmansodan melskeissä mieleltään järkkynyt veteraani. Palattuaan kotiin, hän ei ole saanut otetta elämästään, vaan on ajautunut työstä työhön, ja käyttänyt vapaa aikansa pullon kalisteluun. Eräänä iltana hän nousee kännipäissään salaa laivaan, jossa törmää omaa uskonlahkoaan johtavaan mieheen. Tästä alkaa todellinen henkien taistelu, jonka hintana on Freddien elämä ja oma, vapaa tahto.

kulttuuri
Kohtaus elokuvasta.
Mestari-elokuvan Freddie Quell (Joaquin Phoenix) on rikkinäinen, vimmainen ja pahasti alkoholisoitunut sotaveteraani.Filmikamari
Tähtiä.

Paul Thomas Andersonin ohjaamaMestarion kahden hienon näyttelijän voimannäyte. Alkoholisoitunutta, elämänsä suunnan kadottanutta Freddie Quellia elokuvassa esittää Joaquin Phoenix. Monet muistavat hänet varmasti hienoista rooleista sellaisissa elokuvissa, kuinGladiaattori(2000) jaWalk The Line. Vuonna 2005 valmistuneen Johnny Cash elämäkerranWalk The Linenjälkeen Joaquin Phoenix on tehnyt kolme elokuvaa, joita kukaan ei oikein muista. Mestarin nostaa Phoenixin varmasti takaisin Hollywoodin ykköskastiin, niin vahvan roolin hän tässä elokuvassa tekee.

Mestarillista työtä tekee myös elokuvan toisessa suuressa roolissa nähtävä, Phoenixin tavoin roolistaan Oscar-ehdokkuuden napannut Philip Seymour Hoffman. Vaikka tässä sivuosassa onkin, tuntuu hän vankalla läsnäolollaan valloittavan jokaisen kohtauksen, jossa on mukana.

Mestari on kaikin puolin todella hienosti tehty elokuva. Samalla se on kuitenkin jotenkin itseensä sulkeutunut. Mestari ei kutsu katsojaa mukaansa kuvaamalleen matkalle ihmismielen pimeälle puolelle, vaan jättää tämän ulkopuoliseksi tarkkailijaksi ja näin koko elokuva jää jotenkin viileän etäiseksi.

Tämän kolme Oscar-ehdokkuutta saaneen elokuva musiikin on säveltänyt Radioheadin kitaristina ja kosketinsoittajana parhaiten tunnettu Jonny Greenwood. Tämän vuoden suuri Oscar-skandaali on, ettei elokuvan todella vaikuttavan musiikin säveltänyt Greenwood ole saanut ehdokkuutta.