Feldt-Ranta: Puolustusvoimien on jatkettava Sisu-yhteistyötä

Raaseporilainen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (sd.) toivoo jatkoa puolustusvoimien ja Sisu Auton yhteistyölle. Puolustusvoimat valmistelee parhaillaan noin 150:n siviilikuorma-auton hankintaa.

Kotimaa
Sisun ajoneuvoja Karjaan tehtaan pihalla.
Yle

Esimerkiksi viime hallituskaudella ajoneuvoja on ostettu Sisun Karjaan tehtaalta suoraan ilman kilpailutusta. Feldt-Rannan mukaan uusi hankinta saattaa kuitenkin päätyä koko Euroopan laajuiseen tarjouskilpailuun.

- Tämän maan hallituksen tärkein tavoite on työllisyyden edistäminen ja tässä on yksi konkreettinen mahdollisuus siihen. Nyt voidaan päättää, hankitaanko 150 kuorma-autoa Suomesta ja tuetaanko kotimaista kuorma-autoteollisuutta.

Feldt-Ranta korostaa, että ajoneuvohankinnoissa on mahdollista suosia kotimaista valmistajaa muun muassa huoltovarmuuden perusteella. Tätä keinoa on moni EU-maa käyttänyt hankinnoissaan, Feldt-Ranta huomauttaa.

- Mahdollisessa kriisitilanteessa on tärkeää, että meillä on omaa kuorma-autoteollisuutta, joka voi huoltaa ja muunnella näitä ajoneuvoja tarpeen tullen, Feldt-Ranta jatkaa.

Sisu Auton tehtaalla on suuri merkitys Raaseporin seutukunnalle, joka on viime syksynä nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi Koverharin terästehtaan konkurssin takia. Sisu Auton Karjaan tehtaalla on noin 100 työntekijää.

Maarit Feldt-Ranta on tehnyt puolustusvoimien tulevien ajoneuvohankintojen toteuttamisesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Myös Metalliliitto ja Ammattiliitto Pro vaativat hallitusta kohdentamaan puolustusvoimien siviilikuorma-autohankinnat kotimaiselle Sisu Autolle.