Espoo huolestui nuorten huumeidenkäytöstä

Länsi-Uudenmaan poliisi saa jatkuvasti ilmoituksia nuorten huumekokeiluista. Espoon kaupunki vakuuttaa, että kokeiluihin puututaan tiukasti.

Kotimaa
Poliisin takavarikoimia huumeita.
YLE

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on huolissaan nuorten huumekokeilujen lisääntymisestä. Poliisille tulee säännöllisesti ilmoituksia eri puolilta Espoota koululaisten huumeiden hankinnasta ja käytöstä. Huumetutkintayksikön mukaan erityisesti marihuanan käyttö on lisääntynyt. Koululaiset myös myyvät marihuanaa toisilleen.

Poliisin tietoon on tullut myös mahdollinen muuntohuumeen käyttö. Yläkoulun oppilan epäillään imeskelleen huumausaineeksi luokittelemattomalla aineella kyllästettyä lappua ja joutuneen sen jälkeen sairaalahoitoon. Poliisin tiedot tapahtumasta ovat kuitenkin vähäiset.

Kaupunki vakuuttaa puuttuvansa tiukasti huumeisiin

Espoon kaupunki sanoo suhtautuvansa erittäin vakavasti tietoihin, joiden mukaan huumekokeilut nuorten keskuudessa ovat lisääntyneet.

Espoossa nuorten päihteidenkäyttöä pyritään ehkäisemään jo ennalta. Esimerkiksi peruskoulut ja lukiot ovat tehneet päihteidenkäytön ennaltaehkäisysuunnitelmat.

Ehkäisevän päihdetyön menetelmiä kehitetään myös Päihteetön koulu –projektissa. Työtä tehdään yhdessä nuorten ja vanhempien kanssa Kauklahden alueella.

Vuonna 2010 tehdyn kouluterveyskyselyn mukaan joka neljäs espoolainen lukiolainen oli kokeillut huumeita.