1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Ammattiin valmistuvat tempaisivat penkkarityyliin

Tamperelaiset saivat hieraista silmiään perjantaina, kun kuorma-autolavallinen värikkäästi pukeutuneita nuoria iloitsi kaupunkiajelulla. Kalenterinsa tarkistaneet tajusivat, että kyse ei ollut penkkareista. Niihin on vielä vajaa viikko.

Kuva: Mari Siltanen / Yle

Kuorma-auto oli perjantaina lastattu Disney-hahmoilla, hattivateilla ja enkeleillä. Lavan kyljissä komeili värikkäitä maalauksia ja kyytiläisten huudahdusten sekä vislausten lisäksi äänessä oli sireeni. Penkkareihin ei otettu varaslähtöä, vaan ammattiin valmistuvat päättivät juhlia oman urakkansa päättymistä myös.

Kuorma-auton kyydissä juhlivat Ahlmanin ammattiopiston kokit, tarjoilijat ja puutarha- sekä maatalousalan opiskelijat. Kuorma-autoajelu ei ole ihan uusi juttu, sillä ajelulla oltiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, kertoo opettaja Terttu Siekkinen.

- Tänä vuonna on selvästi värikkäämmän näköistä.

Jäynätkin kuuluivat päivän ohjelmaan

Valmistumista juhlistettiin jo koulullakin hyväntahtoisilla jäynillä. Opiskelijat värjäsivät esimerkiksi osan maidosta elintarvikeväreillä. Lisäksi he kääntelivät pulpetteja väärinpäin ja koristelivat seiniä opettajista tehdyillä kuvilla.

Yllätysvierailuiltakaan ei luokissa vältytty. Valmistuvien tempaus ihmetytti, mutta myös hymyilytti, sanoo Siekkinen.

- Koulun väki oli hengessä mukana.

Ajelu oli vielä kesken, kun Yle Tampere tavoitti Siekkisen kuorma-autoa seuraavan henkilöauton kyydistä. Viima ei hänen silminnäkijähavaintojensa perusteella hyydyttänyt väkeä ja harkinnassa oli vielä keikaus Hervantaan.

- Menoa ja meininkiä näyttäisi vielä lavalla olevan.