Hokki on pelannut 500 Mestiksen runkosarjaottelua

Juhlaottelu pelataan perjantaina Kajaanissa, kun Hokki saa vastaansa HC Keski-Uusimaan toiseksi viimeisessä runkosarjan ottelussa. Kajaanilaisilla panoksena on ensi viikolla alkavien pudotuspelien kotietu.

urheilu
Hokin logo
Minna Heikura / Yle

Kajaanin Hokki on sarjataulukossa viidentenä ja pisteen päässä neljännellä sijalla olevaa Kouvolan KooKoota. Kotietu ratkaistaan joukkueiden välillä runkosarjan kahden viimeisen kierroksen tuloksilla.

- Olemme jo ennen päätöskierroksia varmistaneet paikan pudotuspeleissä, mistä pitää muistaa olla jo ylpeä. Kotietu tai ei, näyttää siltä, että KooKoon kanssa jatketaan kautta puolivälieriin kuten viime vuonnakin, sanoo Hokki-valmentaja Petri Mattila ottelupäivän aamuna.

Kotietu tai ei, näyttää siltä, että KooKoon kanssa jatketaan kautta puolivälieriin kuten viime vuonnakin.

Petri Mattila

- Nyt tarvitaan sitä voittamisen himoa, jota joukkue on kauden aikana tappiotilanteissa osoittanut. Kolmen maalin takaa on parikin kertaa voittoon nousta, tai pystytty tappiopeli kuittamaan seuraavassa ottelussa, Mattila pohti neljän hävityn ottelun jälkeen.

Voittokantaan Hokki pyrkii palaamaan ennen keskiviikkona alkavia pudotuspelejä. Perjantaina kotipeli HCK:ta vastaan on Hokin 500. runkosarjan Mestis-ottelu. Lauantaina runkosarjan päätöskierroksella Hokki pelaa Jyväskylässä Jyp-Akatemiaa vastaan.

Juhlaottelussa muistetaan pelaajakonkareita

Kajaanin Hokki on pelannut yksitoista kautta jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ja perjantaiseen juhlaotteluun Kajaanin jäähallissa on ilmainen sisäänpääsy.

Mestis-vuosista kirkkain muisto on keväältä 2007, kun Kai Suikkasen valmennuksessa Hokki voitti mestaruuden ensimmäisenä joukkueena sarjaa dominoineiden Mikkelin Jukureiden ja Kuopion KalPan jälkeen. Seuraavina vuosina mitalisuora täydentyi hopea- ja pronssimitalilla.

Vaikeitakin keväitä on Kajaanissa koettu, kun Hokki karsi pari vuotta sitten Mestis-paikastaan silloin kesken kauden valmentajaksi palanneen Vladimir Kolekin johdolla.

Petri Mattila on Hokin päävalmentajana toista kautta, ja johdatti joukkueensa puolivälieriin jo viime keväänä.

Juhlaottelussa huomioidaan erityisesti Aleksi Sillanpäätä, joka on pelannut 300 Mestis-ottelua, ja Jarkko Heikkistä, jolla pelejä on takana 400.