Koulukiusattu Antti Tuisku lasten asialla

KIDSing-kilpailun viimeiset koelaulut järjestetään Rovaniemen Korundissa perjantaina ja lauantaina. 8-13-vuotiaille suunnatun laulukilpailun päätuomarina toimii Antti Tuisku, joka oli ala-asteella koulukiusattu osin musikaalisuutensa vuoksi. Kisan tuomarina Tuisku haluaa ennen kaikkea tukea nuoria artistinalkuja.

viihde
Antti Tuisku
Jenny Säkkinen / Yle

Perjantaina KIDSing-kisassa laulutaitojaan pääsi testaamaan yli 200 lasta ympäri Pohjois-Suomea. Rovaniemi on Tampereen jälkeen pohjoisin karsintapaikkakunta ja tätä on edesauttanut kisan päätuomari, Rollon oma idoli Antti Tuisku.

Ala-asteella tapahtunut henkinen väkivalta jätti minuun sellaiset arvet, etten uskaltanut esiintyä vasta kuin Idolsin koelauluissa.

Poppari Antti Tuisku

Idolsista vuonna 2003 ponnistaneen tähtipopparin uralle on sattunut välillä huonojakin hetkiä ja satuttavia sanoja. Jo ennen tähteyttään Tuisku joutui kohtaamaan ennakkoluuloja.

- Nyt, kun näkee tosi läheltä näitä pieniä lapsia, joilta olemme kuulleet paljon tarinoita siitä, kuinka heitä koulukiusataan, nousevat omat tunteet ja muistot pinnalle. Ala-asteen loppuvaiheessa henkinen väkivalta oli sitä luokkaa, että se jätti minuun sellaiset arvet, etten uskaltanut esiintyä vasta kuin Idolsin koelauluissa, Tuisku kertoo.

Kidsing antaa lapsille äänen

Laulukisan päätuomari Antti Tuisku lähti tv-ohjelmaan, koska näki suomalaisessa uutuusformaatissa paljon potentiaalia.

Kidsingin kautta pääsemme kuulemaan, mitä lapset ajattelevat ja millaisia unelmia ja haaveita heillä on.

- Näen tässä väylän, jolla voi positiivisesti vaikuttaa lasten ja nuorten itsetuntoon. KIDSingin kautta pääsemme yhtenä välineenä kuulemaan, mitä lapset ajattelevat ja millaisia unelmia ja haaveita heillä omassa elämässään on.

KIDSing-laulukilpailu nähdään MTV3-kanavalla kevään aikana.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus