1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Venezuelan hallitus ilmoitti valuutan devalvoinnista

Venezuelan varapresidentin Nicolas Maduron mukaan presidentti Hugo Chavez on ollut huolissaan maan taloudesta ja vaatinut laajaa toimea maan pysymiseksi kasvun tiellä.

Venezuelan presidentin Hugo Chavezin kannattajat kokoontuivat maan pääkaupungin keskustassa 10. tammikuuta. Kuva: David Fernandez / EPA

Venezuelan hallitus on ilmoittanut devalvoivansa valuuttansa. Bolivar devalvoidaan siten, että dollari vastaa jatkossa 6,3 bolivaria, kun tällä hetkellä dollari on 4,3 bolivaria. Muutos tulee voimaan keskiviikkona. Tarkoituksena on vauhdittaa talouskasvua.

Analyytikot ovat odottaneet devalvointia pitkään, tosin asiantuntijat ovat olleet epävarmoja, toimiiko hallitus asiassa presidentti Hugo Chavezin toipuessa vielä syöpäleikkauksesta. Venezuelan varapresidentin Nicolas Maduron mukaan Chavez on ollut huolissaan maan taloudesta ja vaatinut laajaa toimea maan pysymiseksi kasvun tiellä.

Maan keskuspankki ilmoitti aiemmin, että inflaatio oli 22,2 prosenttia tammikuussa, kun se vielä vuoden 2012 lopussa oli 20,1.

Viimeksi Venezuelan hallitus devalvoi valuuttansa vuonna 2010.