1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Oppositiojohtaja kotiarestiin Venäjällä

Sergei Udaltsov joutui kahdeksi kuukaudeksi arestiin, koska hänen väitettiin olevan huonosti tavoitettavissa.

Moskovalainen oikeusistuin on määrännyt opposition mielenosoituksia organisoineen Sergei Udaltsovin kotiarestiin kahdeksi kuukaudeksi. Kotiarestia vaadittiin sen vuoksi, että Udaltsovin väitettiin rikkoneen hänelle asetettua matkustuskieltoa.

Udaltsov on tutkinnassa toukokuussa järjestetyn mielenosoituksen johdosta. Lisäksi häntä epäillään väkivaltaisen kumouksen järjestämisestä presidentti Vladimir Putinin hallintoa vastaan. Tutkinta käynnistettiin valtion tv-kanavalla lokakuussa esitetyn dokumentin perusteella.

Vasemmistorintama-puoluetta johtava Udaltsov kiistää väitteet. Kotiarestipäätös kieltää häneltä internetin, puhelimen ja kirjepostin käyttämisen.

Udaltsov on tähän asti ollut matkustuskiellossa, joka on estänyt häntä poistumasta Moskovasta. Tuomioistuimen mukaan Udaltsovia on ollut tästä huolimatta vaikea tavoittaa kuulusteluja varten, ja hän on pitänyt matkapuhelintaan pois päältä.

Udaltsov on ollut yksi Putinin hallinnon vastaisten mielenosoitusten näkyvimmistä johtajista. Hän on heistä ensimmäinen, joka on määrätty kotiarestiin.