HBL: Pääkaupunkiseudulla asuu 300 000 vieraskielistä 20 vuoden kuluttua

Muuta kuin suomea tai ruotsia puhuvien määrä kasvaa huomattavasti aiempia ennusteita nopeammin Helsingin seudulla.

Kotimaa

Helsingin seudulla asuvien maahanmuuttajien määrä kasvaa selvästi aiempia ennusteita nopeammin, kertoo Hufvudstadsbladet maanantaina julkaistavaa tutkimusta siteeraten.

Lehden tietojen mukaan vieraskielisten määrä yli kaksinkertaistuu vajaassa 20 vuodessa. Nyt vieraskielisiä asuu alueella noin 130 000, mutta vuonna 2030 jopa noin 300 000.

Jos_ Vieraskielisen väestön ennuste Helsingin seudulla 2013-2030 -tutkimuksen_ ennuste toteutuu, on alueen asukkaista parinkymmenen vuoden kuluttua ulkomaalaistaustaisia ainakin viidennes. Nyt heitä on hieman alle kymmenen prosenttia.

Eniten vieraskielisiä muuttaa Suomeen ja pääkaupunkiseudulle Afrikasta ja Lähi-idästä. Ennusteen mukaan heistä valtaosa asettuu Helsinkiin. Aasiasta lähtöisin olevat taas asettuisivat Espooseen ja venäläistaustaiset Vantaalle.

HBL laskee myös, että ruotsinkielisten määrä alueella kasvaa kymmenisen prosenttia noin 38 000:een.

Suhteellisesti eniten vieraskielisiä asuisi muutoksen jälkeen Vantaalla, runsas 23 prosenttia. Helsingissä lukema olisi vähän yli 21 prosenttia ja Espoossa noin 20.

Kauniaisissa asuvista vain hieman yli viisi prosenttia puhuu parinkymmenen vuoden kuluttua jotain muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia.