Ranskan poliisi epäilee kaksosia raiskauksista – DNA ei erota tekijää

Toisen kaksosista epäillään syyllistyneen kuuteen raiskaukseen. Rikospaikalta löydetty DNA täsmää molempiin veljeksiin.

Ulkomaat

Etelä-Ranskassa sijaitsevan Marseillen poliisi on ottanut kiinni identtiset kaksoset, joista toisen epäillään syyllistyneen kuuteen raiskaukseen ja seksuaaliseen ahdisteluun.

Tämä tapaus on hyvin harvinaislaatuinen

Emmanuel Kiehl

Poliisi ei tosin pysty erottamaan kumpi 24-vuotiaista kaksosveljeksistä on syyllinen, sillä molempien DNA täsmää poliisin hallussa oleviin todisteisiin. Asiasta kertoo ranskalainen La Provence -lehti.

- Tämä tapaus on hyvin harvinaislaatuinen, sanoo tutkimuksesta vastaava poliisin osastopäällikkö Emmanuel Kiehl uutistoimisto AFP:lle.

Kaksoset jäivät kiinni sen jälkeen kun poliisi oli tunnistanut toisen heistä linja-auton turvakamerakuvasta. DNA-todisteita on löydetty raiskausten tekopaikoilta. Molemmat kaksoset ovat AFP:n siteeraaman poliisilähteen mukaan kiistäneet rikokset.

Identtistenkin kaksosten perimässä on hyvin pieniä eroja, joita voidaan etsiä yli miljoona euroa maksavalla laboratoriotutkimuksella. Tutkimus ei kuitenkaan tuota varmuudella tulosta.

AFP:n haastatteleman DNA-asiantuntijan mukaan menetelmässä pitäisi verrata miljardeja emäspareja siinä missä normaalissa analyysissa pareja otetaan vertailuun noin 400.

Lähteet: Yle Uutiset