1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Asuntomurto

Asuntomurto Alavudella, poliisi pyytää havaintoja liettualaisesta henkilöautosta

Poliisi pyytää yleisöhavaintoja viikonloppuna Alavudella tapahtuneesta asuntomurrosta. Lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välisenä aikana Vesitorninmäen asuntoalueella sijaitsevasta omakotitalosta varastettiin koruja. Poliisia kiinnostaa Liettuan kilvissä oleva Volkswagen Golf -henkilöauto, jonka rekisterinumero on GJM165.

Lauantai illalln 9.2.2013 ja sunnuntai 10.2.2013 aamun välisenä aikana murtauduttiin Sepäntiellä, Alavuden Vesitorninmäen asuntoalueella sijaitsevaan omakotitaloon isäntäväen poissaollessa. Sisään oli menty kodinhoitohuoneen oven lasi rikkomalla. Asunnossa oli pengottu kaapistoja ja lipaston laatikoita.

Harmaa Volkswagen Golf kiinnostaa

Poliisi pyytää yleisöhavaintoja harmaan Volkswagen Golfin liikkeistä. Auto on Liettuan rekisterissä ja rekisterinumero on GJM165. Saman auton epäillään liittyvän myös Vaasassa Huutoniemellä tapahtuneisiin asuntomurtoihin. 

Samalla Alavuden Vesitorninmäen asuntoalueella oli loppukesän ja syksyn 2012 aikana useita vastaavia asuntomurtoja. Myös niihin tapauksiin liittyi liettualaiset tekijät. Poliisi pyytää ihmisiä pitämään asunnot asutun näköisenä myös poissaollessa.

Asuntomurtoon liittyvistä vihjeistä voi ilmoittaa Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen Alavuden rikostutkijoille numeroon 040 8377 959, tai lähimmälle poliisille.