Evira tarkasti: Hevosenlihalasagnea ei Suomessa

Ruokavalmistaja Finduksen valmislasagnesta löytyi Britanniassa naudanlihan sijaan hevosenlihaa. Eviran mukaan kyseisiä tuotteita ei ole toimitettu Suomeen.

Kotimaa

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan Suomesta ei ole löytynyt virheellisesti hevosenlihaa sisältäviä Finduksen valmislasagneja. Eviran ylitarkastaja Tuulikki Lehto kertoo, että tarkastuksia tehtiin viime viikolla.

Ruokavalmistaja Finduksen naudanlihalasagnesta löytyi tammikuussa Britanniassa hevosenlihaa. Suomessa toimivan Findus Finlandin toimitusjohtaja kertoi aiemmin, ettei kyseisiä tuotteita ole myytävänä Suomessa.

Hevosenlihaa sisältänyt lasagne on peräisin Britannian Finduksen alihankkijalta Luxemburgista. Liha on tiettävästi peräisin romanialaisteurastamolta. Evirasta kerrotaan, että romanialaislihaa tuodaan myös Suomeen.

- Tarkkaa määrää en osaa sanoa, mutta lihantuonnissa Romania ei ole meillä kärkimaita. Romanialaista lihaa voi toimittaa Suomeen yhtälailla kun muista EU-maista, selvittää ylitarkastaja Britta Wiander Evirasta.

Findus on joutunut vetämään valmisruokiaan markkinoilta Ruotsissa, Ranskassa ja Britanniassa.