Kuormitus kasvattaa kateutta

Kateus on kalvanut ihmisiä kautta aikojen. Nykyään otollista kasvualustaa sille luo muun muassa epävarmuus työelämässä: potkujen pelko, pätkätyöt, erilaiset palkkiojärjestelmät ja kehno johtaminen.

Kotimaa
Muki työpaikan pöydällä
YLE

Kateuden sanotaan sytyttäneen monet sodat, olleen mayakulttuurin hajoamisen taustalla ja kuolemansynniksikin sitä on tituleerattu.

Kateus jyllää yhä ihmisten keskuudessa ja se on tuttu juttu myös työelämässä: kadehditaan työkaverin osaamista, palkkaa, ulkonäköä, asemaa, tai vaikkapa pomon suosiota.

- Se on ikävä tunne, johon kietoutuu tieto siitä, että se näkyy ulospäinkin. Siihen liittyy usein myös häpeän tunnetta, että miten voin olla kateellinen, kuvailee tuoreen Kateus työelämässä -kirjan toimittaja, kasvatustieteiden tohtori Pirkko-Liisa Vesterinen.

Kateus näkyy Vesterisen mukaan naamastakin.

Kateus voi näkyä työpaikalla toisen vähättelynä, tietojen pimittämisenä, vääristelynä, jopa toisten työn jatkuvana sabotointina.

Pirkko-Liisa Vesterinen

- Suun seudusta ja silmistä sen voi helpoiten havaita. Silmät saattaa mennä viirummaksi ja suun, huulten seutu kiristyy.

Kiukuttelua ja kiusaamista

Kateus työelämässä -kirja valottaa monen kirjoittajan voimin kateuden syntyä, ilmenemismuotoja ja pohtii keinoja sen kitkemiseen.

Vesterinen itse on muun muassa johtamiseen ja viestintään erikoistuneen Management Institute of Finlandin paikallisjohtaja ja valmentaa työyhteisöjä ympäri Suomen. Hän tietää, että kateudesta kumpuaa kaikenkirjavaa käytöstä, vaikka tutkimustietoa aiheesta on toistaiseksi vähän.

- Voi olla selittämättömiä purkauksia tai hyökkäyksiä toista kohtaan, panettelua, joka saatetaan piilottaa suorapuheisuuden piikkiin, toisen osaamisen vähättelyä, tietojen pimittämistä ja vääristelyä, jopa toisten työn jatkuvaa sabotointia. Se voi ilmetä myös niin, ettei anneta tukea ja syrjäytetään porukasta. Usein kiusaaminenkin kumpuaa kateudesta, Vesterinen luettelee.

Kateuden rehottaessa voimavaroja kuluu hukkaan.

- Kateus vie työntekijöiltä energiaa, kun työpaikalla ryvetään ihan erilaisissa asioissa kuin missä pitäisi. Myös loppuunpalaminen voi olla seuraus, jos on kateuden kohteena.

Kateus kukkii Vesterisen mukaan työpaikoilla alaan ja koulutustaustaan katsomatta. Meno voi olla joskus kuin lasten hiekkalaatikkoleikeissä ikään.

- Ihmiset ei osaa käyttäytyä, niin että työyhteisössä kaikilla olisi hyvä olla. Työsarkaa tässä mielessä riittää.

Kuormitus altistaa

Työelämässä kovat paineet ovat monille arkipäivää ja ne voivat ruokkia myös kateutta.

Jos sen saa käännettyä positiiviseksi, niin kateus voi synnyttää terveyttä kilpailua.

- Kuormittuminen on muun muassa todettu kateuden syyksi ja mitä työelämä on nykyään usein muutakuin kuormittavaa kaikille? Se helposti synnyttää myös kateutta.

Kateudenkylväjiä ovat myös tietynlaiset työpaikan toimintatavat.

- Palkitsemisjärjestelmät voivat olla sellaisia, että ne synnyttää epätervettä kilpailua ja joillakin esimiehillä voi olla suosikkijärjestelmiä eli ei olla oikeudenmukaisia ja tasapuolisia. Nämä ovat omiaan synnyttämään kateutta. Taustalla voi olla myös heikko johtaminen, kuvailee Vesterinen.

Kitkemistyö alkaa tunnistamisesta

Kateus kertoo yleensä toiveistamme muuttaa omaa elämäämme. Sen tunnistaminen työpaikallakin on kaiken a ja o ja se, että luodaan avoimuuden kulttuuria, jossa asia uskalletaan ottaa esille.

- Se pitäisi pystyä tunnistamaan, tiedostamaan ja tunnustamaan. Sitä lähdetään voittamaan niin, että jokainen lähtisi miettimään, että mitä tämä tunne minulle kertoo ja mitä minä tarvitsen. Kateudestakin voisi opetella puhumaan vaikka huumorin varjolla: voitaisiin kysellä, että mistäs olet mulle kateellinen. Oikeudenmukainen ja tasapuolinen johtaminen on myös tärkeää.

Psykologiassa kateus tunnetaan itsetuntokysymyksenä.

- Itsensä arvostamisestahan lähtee myös toisten arvostaminen.

Ikävästä tunteesta voi kuitenkin kummuta jotain hyödyllistäkin.

- Jos sen saa käännettyä positiiviseksi, niin kateus voi synnyttää terveyttä kilpailua, että itsekin yrittää saavuttaa sitä hyvää, mitä toisella jo on. Esimerkiksi Venäjällä puhutaan mustasta ja valkeasta kateudesta, positiivisesta ja negatiivisesta. Positiivinen kateus voi kannustaa oppimaan, kehittymään ja hankkimaan itselle enemmän hyvää.

Vesterinen toteaa myös, että kiitollisuus on kateuden vastalääke.

- Tietynlainen nöyryys omaan elämään ja kiitollisuus siitä, mitä itsellä jo on, eikä tarvitse aina verrata muihin ja ajatella, että voi kun saisin tuon tai tuon asian toiselta pois.