Great Wide North huokuu tyytyväisyyttä

Kokkolalainen rockyhtye pääsi ihan viime metreille Uuden musiikin kilpailussa. Euroviisuedustus meni Krista Siegfridsille, mutta valtavasti suosiota niittänyt Great Wide Northin veljesjoukko sai kisasta haluamansa. Tunnettavuus kohosi korkeuksiin. Nyt on edessä levynteko.

viihde
Kokkolalainen gospel-yhtye.
Great Wide North yhtye on yhtä kuin neljä Kiviniemen veljestä.anatom.fi/Yle Kuvapalvelu

Veljesnelikosta haastatteluun saapuvat Kaj ja Petri Kiviniemi. Miehet hymyilevät leveästi. Fiilis ei taida olla synkkä, vaikka voittoa ei tullutkaan? Kielto ryöpsähtää kaksikolta yhdestä suusta.

- Ei ollenkaan!

- Aika hyvin fiilistä kuvaa lause "väsynyt mutta onnellinen". Annettiin kaikkemme ja ollaan tyytyväisiä siitä, tiivistää yhtyeen rumpali Petri Kiviniemi.

- Eikä tuossa kisassa ole häviäjiä. Jokainen sai paljon näkyvyyttä ja lisää potkua uralle. Me koetaan, että tää oli hyvä juttu kaikin puolin meille, perustelee laulaja Kaj.

Kun viimeinen kisarupeama lähestyi, bändin kiire tiivistyi viikon mittaan. Koko ajan joutui keskittymään yksityiskohtiin.

- Silti lauantaina meillä oli tosi rento fiilis. Me odotettiin koko päivä, että päästään lauteille vetää biisi. Tosi hyvä fiilis oli. Kun se oli ohi, oli semmoinen olo, että me tehtiin parhaamme.

Me odotettiin koko päivä, että päästään lauteille vetää biisi. Tosi hyvä fiilis oli.

Kaj Kiviniemi, Great Wide Northin laulaja

- Kun tuomareilta vielä saatiin hyvä palaute, ei jäänyt harmittamaan. Totta kai, kun julkaistiin se TOP 3, niin ehkä 10 sekuntia harmitti. Sitten taas tuli hyvä fiilis. Nyt aletaan satsata omaan juttuun täysillä, summaa Kaj.

Liki levyllinen materiaalia

Bändin lähitulevaisuuteen kuuluu levynteko. Nyt kun kiinnostusta näyttää olevan, on aika tarttua toimeen.

- Nyt näyttää tosi hyvältä. Positiivista palautetta on tullut tosi paljon. Ihmiset ovat kiinnostuneet bändistä. Facebook-tykkäykset ovat moninkertaistuneet, mikä on positiivinen viesti. Nyt me haluamme saada ulos albumia nopealla aikataululla.

Yhteyksiä on jo otettu parista levy-yhtiöstä. Tuottajan kanssa keskustellaan tulevaisuudesta, kertovat veljekset.

Entä ulkopuolisten panos biisinteossa? UMK-kisan tuomarit kehottivat yhteistyöhön ja hyviä kappaleita hankkimaan. Ajatus ei ole mahdoton, miettivät Kaj ja Petri.

- Totta kai, jos luonnollinen yhteys syntyisi jonkun biisin kirjoittajan kanssa, se olisi ok. Me koemme, että meiltä luonnistuu biisin teko hyvin ja niiden tulkitseminen on luonnollista. Silloin saadaan sopiva fiilis, toteaa Kaj

Great Wide North on siis julkaisemassa albumia. Siihen on Flags-kappaleen lisäksi olemassa jo aika paljon materiaalia. Kuulemma kuitenkin muutama "tiukka" biisi tarvittaisiin vielä kaveriksi.

Eli hyvinkin on selvillä, mitä veljekset lähi aikoina tekevät.

-Todellakin! naurahtavat Kaj ja Petri.

Kitaran kanssa biisintekoon

Kaj tuumii, että Flags-kappale kehittyi kisan myötä juuri siihen suuntaan kuin pitikin.

- Kyllä se on jotenkin hirveästi inspiroinut tuo kisa ja se, että saatiin Flags-biisi valmiiksi. Me oltiin tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Se oli just se soundi, mitä me halutaan tehdä. Se on avannut itellekin, millaisia biisejä aletaan tehdä.

Kyllä se on jotenkin hirveästi inspiroinut tuo kisa ja se, että saatiin Flags-biisi valmiiksi. Me oltiin tosi tyytyväisiä lopputulokseen.

Kaj Kiviniemi, Great Wide Northin laulaja

Kilpailun kanssa on pitänyt kiirettä, joten uusia kappaleita ei ole syntynyt. Pian kuitenkin, kunhan saa istahtaa alas rauhassa, tuumivat Kaj ja Petri.

Kiviniemen veljekset ovat tunnettuja gospel-taustastaan. Tyylilaji pysyy mukana jatkossakin. Sen voimin on ollut hyvä ponnistaa. Kaj miettii, että seurakuntatouhuissa vitsa väännetään nuorena.

- Seurakunnassa mukana ollessa me olemme musisoineet lapsesta saakka. Siellä joutuu oppimaan nopealla tahdilla uusia kappaleita monessa eri porukassa ja opettelemaan yhteissoittoa, mikä on kehittävää, analysoi Kaj.

Great Wide North esiintyy muun muassa Torsten Borgin kanssa 17.3. Kokkola Gospelissa.

- Vakaumus näkyy biisin sanoissa. Siltä pohjalta kirjoitetaan tekstejä. Me halutaan soittaa ihan missä vaan, missä kokoontuu ihmisiä, vakuuttaa Kaj.

UMK-tuomarit halusivat nähdä bändin 30 000 ihmisen edessä areenalla soittamassa. Veljekset ovat tähän ihan valmiit.

- Vaikka heti, jos vaan järjestyy. Se olisi ihan mahtavaa. Kyllä!!