Kontiolahti ei tee tarjousta varuskunta-alueesta

Kontiolahden kunta ei aio tehdä tarjousta Pohjois-Karjalan prikaatin varuskunta-alueesta. Kunnanjohtaja Jari Willmanin mukaan kunta ei ole kiinnostunut koko alueesta suurten ylläpitokulujen vuoksi.

varuskunta-alueet
Varusmies harjaa lunta pois tykkien päältä.
YLE / Heikki Haapalainen

Alueen rakennusten ylläpito maksaa vuodessa noin miljoona euroa. Pelkästään lämmityskuluihin uppoaa vuodessa noin 600 000 euroa.

Kunta olisi sen sijaan kiinnostunut uimahallista, sotilaskodista ja yhdestä kasarmirakennuksesta.

- Jos alueelle olisi tulossa jonkinlaista matkailullista kokonaisuutta, niin tällöin olisimme kiinnostuneita näistä rakennuksista, kertoo kunnanjohtaja Jari Willman.

Senaatti-kiinteistöt ottaa vastaan tarjouksia 52 000 neliön kiinteistöalasta ja 158 hehtaarin maa-alueista helmikuun loppuun saakka.

Katsomme millaisia tarjouksia alueesta tehdään.

Jari Willman

Kontiolahti anoi viime vuonna valtiovarainministeriöltä varuskunta-aluetta itselleen ilmaiseksi, mutta toiveeseen ei suostuttu. Jari Willmanin mukaan kunta seuraa tilannetta nyt tarkasti.

- Katsomme millaisia tarjouksia alueesta tehdään ja seurataan millaisia ajatuksia näillä tahoilla on alueen kehittämiseksi, Willman sanoo.

Pohjois-Karjalan prikaatin kiinteistöt jäävät tyhjilleen varuskunnan lopettaessa toimintansa vuoden 2013 loppuun mennessä.