UMK oli oppimatka

Kemiläislähtöinen pianisti Tuomas Vertanen kuvailee viime viikkoja hienoksi kokemukseksi, joka opetti paljon. Vertanen ja lahtelainen Mikael Saari tulivat Uuden musiikin kilpailussa toiseksi We Should Be Through - kappaleella.

Uuden Musiikin Kilpailu
Mikael Saari ja Tuomas Vertanen harjoittelevat kilpailukappalettaan.
Mikael Saaren Facebook-sivut.

Paluu arkeen on koittanut monta viikkoa jatkuneen pyörityksen jälkeen ja Tuomas Vertanen on maanantaina matkalla työpaikalle, mutta suunta on jo kohti tulevia haasteita.

- Me lähdetään puolentoista viikon kuluttua studioon äänittämään uusia kappaleita. Katsotaan sitten, tykkääkö yleisö vielä meistä yhtä paljon kuin tällä hetkellä, naurahtaa Vertanen.

Hänen mukaansa koko porukka on tyytyväinen kilpailussa saavutettuun toiseen sijaan, sillä yleisöltä on saatu pelkästään positiivista palautetta.

Esiintyminen lauantain finaalissa oli hänen mukaansa yllättävän rentoa eikä jännitystä ehtinyt juuri havaita.

Minusta tuntuu, että olen oppinut valtavan paljon omasta soittamisesta, sovittamisesta ja esiintymisestä.

Tuomas Vertanen

- Uusia projekteja ei ole vielä syntynyt, mutta kilpailu toi hirveästi uusia kokemuksia. Minusta tuntuu, että olen oppinut valtavan paljon omasta soittamisesta, sovittamisesta ja esiintymisestä. Nämä oli esimerkiksi ensimmäisiä sovituksia, mitä olen koskaan tehnyt, summaa Vertanen.

Kotiseudulta tuli tukea

Kemistä lähtöisin oleva Vertanen kiittää lämpimästi kotiseudulta tulleesta tuesta.

- Kaikille tutuille kädennosto, kiitos kannustuksesta ja tuesta. Tämä oli erittäin hieno kokemus.

We should be though on Saaren käsialaa, mutta lopulliseen muotoon se on työstetty tiiminä. Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Vertanen on ollut sovittamassa kappaletta ja vastaa sen piano-osuuksista.

Yleisradion Uuden musiikin kilpailussa seulottiin monen vaiheen kautta Suomen edustaja Euroviisuihin, jonne tuomari- ja yleisöäänin turvin lähtee Pohjanmaalta kotoisin oleva Krista Siegfrids kappaleella Marry me.