yle.fi-etusivu

Juuan molemmat terveyskeskuslääkärit irtisanoutuvat

Molemmat Juuan kunnan palveluksessa olevat terveyskeskuslääkärit irtisanoutuvat tehtävistään. Lääkärit vetoavat liian suureen työtaakkaan, kertoo Juuan sosiaali- ja terveysjohtaja Kaisa Tanskanen.

Kotimaa

Toinen lääkäreistä oli kunnan johtava lääkäri. Kunta pyrkii täyttämään johtavan lääkärin viran mahdollisimman nopeasti. Rekrytoinnin uskotaan olevan kuitenkin aiempien kokemusten perusteella erittäin vaikeaa.

- Ei virkalääkäreitä rahallakaan houkutella. Kyse on työyhteisöstä ja muista asioista, toteaa Juuan Juuan sosiaali- ja terveysjohtaja Kaisa Tanskanen.

Kunta on kärsinyt lääkäripulasta jo useamman vuosikymmenen ajan ja tilanne on pahentunut vuosi vuodelta. Nyt irtisanoutuneet lääkärit olivat kunnan ainoat omat, sillä Juuan terveyskeskus on ollut hoivapalveluyritys Attendon hoidossa vuodesta 2011.

Ei virkalääkäreitä rahallakaan houkutella.

Kaisa Tanskanen

- Nyt tehdään yhteistyötä Attendon kanssa. Olisi hyvä, jos saisimme edes yhden oman lääkärin. Ihannetapaushan olisi 3-4 omaa lääkäriä, mutta tässä tarvitaan puhtaasti hyvää tuuria. Onko sitten ainoa pelastus tähän tilanteeseen se, että haemme terveydenhuollossa isompia kokonaisuuksia, Tanskanen kysyy.

Syy irtisanotumisiin löytyy Tanskasen mukaan yksinkertaisesti liian suuresta työtaakasta. Lääkäreille on maksettu 8 000 euron peruspalkkaa, johon on lisätty toimenpidepalkkiot.

- Olemme pyrkineet purkamaan työnantajana kunnalta tulevaa työtä, mutta työtaakka on vain kasvanut liian isoksi, Tanskanen harmittelee.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Black Friday

Kulutushysteria oli liikaa – osa kauppiaista nousi kapinaan mustaa perjantaita vastaan: "Älä kuluta, osta laatua"

Tampere

Valtion tuki Tampereen monitoimiareenalle varmistui – "Sehän on hieno uutinen"

Egypti

Egyptin media: Ainakin 85 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Luonto

Borneon orangeilla on toivoa