UMK-kakkonen Mikael Saari: "Tämä on yhtä suurta voittoa"

Uuden Musiikin Kilpailussa Krista Siegfridsille hävinnyt lahtelaismuusikko kokee saaneensa kisasta valtavasti. Seuraavaksi Mikael Saari palaa koulunpenkille ja alkaa tehdä omaa levyä.

musiikki
Mikael Saari istuu kahvilassa.
Katariina Luoma / Yle

Ennakkosuosikin asemastakin Uuden Musiikin Kilpailussa nauttinut lahtelainen musiikkiteatteriopiskelija Mikael Saari on helpottunut nyt, kun kilpailu on ohitse. Hän ei missään vaiheessa uskonut, että menestyisi laulumittelössä näin hienosti.

- Tämä on ollut yhtä suurta voittoa koko juttu. Melkoinen mylly, mies huokaisee hymyillen.

Rupean vihdoin tekemään omaa levyä. Olen haaveillut siitä kakarasta asti.

Mikael Saari

Saari ei tiedä, miten pienestä voitto jäi lopulta kiinni. Hän kertoo kuulleensa, että jossakin vaiheessa prosentuaalinen voittajan ja toiseksi tulleen välinen prosentuaalinen ero julkistetaan. Toisaalta, ei sillä ole väliäkään. Hän tuntee silti voittaneensa paljon.

UMK:ssa Saari esiintyi ensi kertaa suurelle yleisölle televisiokameroiden edessä. Hän vertaa kokemusta leiriin, jossa esiintyjät pitivät keskenään hauskaa.

Kun kilpailuryöpytys tasaantuu, Mikael Saari palaa arkeen. Tämä tarkoittaa musiikkiteatteriopintojen jatkamista Lahdessa. Koulua on jäljellä vielä vuoden verran.

- On hieno palata kouluun ja arkeen. Rupean vihdoin tekemään omaa levyä. Olen haaveillut siitä kakarasta asti. Levytyssopimusta minulla ei ole vaan omin voimin mennään. Ehkä UMK:n ansiosta ihmiset kuitenkin vähän paremmin tietävät, kuka olen.