1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Timo Julkunen WSOY:n ja Tammen toimitusjohtajaksi

Olen aina pitänyt kirjoista ja ollut kiinnostunut kustantamisen maailmasta, sanoo tuleva toimitusjohtaja tiedotteessa.

Timo Julkunen. Kuva: Veikko Somerpuro

Kustannusyhtiö WSOY:n ja Tammen toimitusjohtajaksi on valittu Timo Julkunen, kertoo kustantamot omistava Bonnier Kirjat Suomi -yhtiö.

Julkunen on aiemmin työskennellyt muun muassa konsulttiyhtiö Satama Interactiven johtajana, suunnittelutoimisto Taivaan toimitusjohtajana ja johtajana A-lehdissä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Bonnier osti Tammen vuonna 2005 ja WSOY:n vuonna 2011. Tammea ja Bonnier Kirjat Suomea johtanut Anne Valsta jätti yhtiön lokakuussa 2012.

Julkunen aloittaa Bonnier Kirjat Suomi Oy:n, Kustannusosakeyhtiö Tammen ja WSOY:n toimitusjohtajana maaliskuun alussa.

- Olen aina pitänyt kirjoista ja ollut kiinnostunut kustantamisen maailmasta, Julkunen sanoo tiedotteessa.

Julkunen tuo mukanaan liikkeenjohdon kokemuksen lisäksi markkinointiviestinnän ja digitaalisen liiketoiminnan osaamista, perustelee hallituksen puheenjohtaja Jacob Dalborg.

  • Molemmilla kustantamoilla on omat erityispiirteensä ja vahvuutensa, niiden historiaa ja kustannuspolitiikkaa kunnioitetaan, Julkunen lupaa tiedotteessa.

- Kirjallisuus ja kirjailijat kiinnostavat yleisöä. Uudet markkinointi- ja julkaisumahdollisuudet kasvattavat mielenkiintoa entisestään. Digitalisoituminen jatkuu ja muuttaa osaltaan toimialaa, tuleva toimitusjohtaja arvioi tiedotteessa.