1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Ruukki Group vie pääkonttorin Suomesta Maltaan

Kaivosyhtiö vaihtaa myös toimitusjohtajaa. Ruukki Group on jo aiemmin luopunut kaikesta liiketoiminnastaan Suomessa.

talous

Kaivos- ja mineraaliyhtiö Ruukki Group siirtää pääkonttorinsa Suomesta matalien verojen Maltaan. Yhtiö ennakoi Suomesta lähtöä jo tammikuussa pörssitiedotteessa.

Ruukki Groupin toimitusjohtajaksi astuu kroatialainen Danko Koncar. Tammikuussa kerrottiin edeltäjän Thomas Hoyerin lähdöstä. Samalla ovenavauksella poistuvat konsernijohtaja Markus Kivimäki ja talousjohtaja Kalle Lehtonen.

Maltalla Ruukki Group on pitänyt myynti- ja markkinointitoimistoa vuodesta 2008. Tuotantoa sillä on Turkissa, Saksassa ja Etelä-Afrikassa.

Uusi toimitusjohtaja Danko Koncar ja hänen lähipiirinsä omistaa lähes 29 prosenttia Ruukki Groupin osakkeista. Hänestä tuli pörssiyhtiön pääomistaja viisi vuotta sitten. Koncarin tultua Ruukki Groupin bisnekseen yhtiö on pikku hiljaa luopunut Suomen sahoista ja muusta liiketoiminnasta. Loppukin tuotanto Suomessa myytiin pois 2011.

Ruukki Group toimittaa kromimalmia terästuottajille.

1990-luvulla kempeleläinen yhtiö tunnettiin nimellä oli Ruukin Eristeteollisuus. Ruukki Group on eri yhtiö kuin Rautaruukki, joka käyttää markkinoinnissaan Ruukki-nimeä.

Lue seuraavaksi