Uutisilmeen uudistus: Äänistä moitteita ja kehuja, raikkautta kiitellään

Yle uudisti kaikkien uutislähetystensä ilmeen maanantaina. Uudistus otettiin vastaan kiitellen, hyväksyen ja torjuen. Palautetta on tullut laidasta laitaan. Yle lupaa käydä kaiken palautteen läpi.

Kotimaa

Ylen yleisö on ottanut tunteella vastaan uutisten ilmeen muutokset.

Palautetta on tullut sähköpostin ja puhelimen kautta. Osa palautteesta on ollut kiittävää, osa neutraalia ja osa lähes tyrmäävää. Samasta asiasta on tullut peräkkäin kehuja ja moitteita.

Eniten moitteita on tullut uutisten väleissä kuultavasta musiikista. Varsinkin äänen voimakkuudesta on huomautettu. Myös tekstien luettavuudesta ja sääkartan numeroista on annettu tiukkaa palautetta.

- Voisiko uusista uutisista poistaa tai ainakin kovasti pienentää uutisjuttujen välissä olevia "äänimerkkejä"? tiivisti nimetön katselija monen muun mielipiteen.

Raikas ja moderni

Kehuja kuulijat ja katselijat ovat antaneet uuden studion väreistä ja kokonaisilmeestä ja tunnusmusiikista.

- Aidot ja lämpimät kiitokset äänimaiseman suunnittelijoille. Osui ja upposi, kirjoitti yksi katselija Limingasta.

Järvenpääläiskatsoja taas kiinnitti huomiota uuden studion valoisuuteen.

- Uusi studioilme näyttää todella valoisalta ja modernilta. Hyvä uudistus!

Lapin ukko on liki samaa mieltä: "Nyt on uusittu ilmettä ihan oikeaan suuntaan. Nyt on ilo katsella uutisia sekä muitakin juttuja."

Palautetta kuunnellaan "tarkalla korvalla"

Uudistuksesta vastannut projektin päällikkö Pia Hagström sanoo olevansa erittäin kiitollinen kaikesta palautteesta.

- Sitä on hienoa saada. Jos se on jossakin asiassa yhdenmukaista, niin lupaan, että kiinnitämme siihen erityistä huomiota, Hagström vakuuttaa.

Uudistuksen AD Hannu Hellsten lupasi samaa. Varsinkin tekstien ja numeroiden luettavuutta mietitään uudelleen.

- Mietimme, mitä asialle voisi tehdä, palautteita lukenut Hellsten sanoi.

Uudistus kiinnosti katsojia

Uutisilmeen muutos kiinnosti katsojia. Maanantainen kello 17:n tv-uutislähetys sai ruutujen äärelle yli 550 000 katsojaa ja kello 18:n lähetys ennätysmäiset 630 000. Päälähetystä kello 20.30 katsoi selvästi yli 800 000 ihmistä.

- TV:n uutisten osalta yleisösuhde on ollut muutenkin erittäin vahva. Nyt saimme vielä kymmenisen prosenttia lisää katsojia, Yle Uutisten uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen totesi tyytyväisenä.

Myös Kemppainen lupasi, että palautteeseen reagoidaan.

Hänen mukaansa huomiota kiinnitetään juuri noihin katsojien ja kuuntelijoiden mainitsemiin teksti- ja äänimaailmakohtiin.

Kaikkiaan Kemppainen pitää saatua palautetta hyvänä.

- Olen ollut Ylessä parikymmentä vuotta ja ollut mukana monissa ilmeen uudistamisissa. Nyt palaute on ollut positiivisempaa kuin kertaakaan aiemmin.