1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Haminan työväentalo jatkaa toimintaansa ulosmittauksesta huolimatta

Haminan työväentalo on ulosmitattu remonttikiistasta kertyneiden velkojen vuoksi. Käräjäoikeus on määrännyt sekä työväenyhdistyksen että rakennusyhtiön korvauksiin. Molemmat osapuolet ovat valittaneet käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Kotimaan uutiset
Haminan työväentalo
Vuotava vesikatto uhkaa aiheuttaa mittavat vahingot Haminan työväentalossa.YLE / Jani Aarnio

Haminan työväentalo jatkaa toimintaansa normaalisti siitä huolimatta, että se on ulosmitattu. Työväenyhdistyksen puheenjohtajan Jarkko Harjumaaskolan mukaan ulosmittaus tarkoittaa käytännössä sitä, että työväenyhdistys ei saa myydä omaisuuttaan.

- Ravintolatoiminta jatkuu edelleen. Talo on hyvin vuokrattu ja sen varaustoiminta on vilkasta, kertoo Harjumaaskola.

- Ulosottomiehen kanssa sovimme jo viime vuoden puolella, että ulosmittauksen laajuus katsotaan hovioikeuden päätöksen jälkeen. On kaikkien etu, että ravintola pyörii ja talo tuottaa.

Työväenyhdistyksen mukaan hovioikeus ratkaisee kantansa remonttikiistaan elokuussa. Tällöin ratkeaa myös ulosmittauksen laajuus, kuten se, pitääkö Haminan työväentalo myydä.

- Jos työväentalo menisi myyntiin, yhdistys varmaan lakkaisi, Harjumaaskola uskoo.

Haminan työväenyhdistys ja Utin Rakennus Oy ovat kiistelleet työväentalon peruskorjauksesta. Työväenyhdistys syytti pääurakoitsijana toiminutta Utin Rakennus Oy:tä huonosta työnlaadusta ja rakennusvirheistä. Utin Rakennus Oy syytti yhdistystä sekavista suunnitelmista ja urakointisopimuksen irtisanomisesta.

Käräjäoikeus on määrännyt Haminan työväenyhdistyksen maksamaan Utin Rakennus Oy:lle 360 000 euroa. Lisäksi työväenyhdistykselle on kertynyt oikeudenkäynnistä lähes 80 000 euron lasku.

Utin Rakennus Oy puolestaan joutuu korvaamaan Haminan työväenyhdistykselle noin 100 000 euroa. Molemmat osapuolet ovat valittaneet käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Lue seuraavaksi